Kapela Nebe dává písní "Goodbye" sbohem jedné éře a vlastně i sama sobě

23.12.2022 13:54 - Hana Bukáčková | foto: Ondřej Koneš

Více než rok po vydání EP "Než v tom zůstaneme sami" přichází havířovská formace Nebe s frontmanem Petrem Harazinem - ironií osudu - s novým (možná i posledním) singlem "Goodbye". A ten se jim stal osudným nejen svým názvem.

Dva z pěti členů (klávesista Tomas Kuluris a baskytarista Vlasta Škoda) formaci opouštějí a zbývající tři přemýšlejí, jak naloží s budoucností skupiny.

"Když jsme v únoru natáčeli píseň, nikdo z nás netušil, že se s ní možná opravdu budeme loučit. Ona se nám totiž během těch pár měsíců rozpadla kapela. Svůj podíl neseme každý trochu. Někdo upadl do letargie díky pocitu, že ostatní do kapely nedávají maximum, jiní zas toho maxima přes veškerou snahu nemohli dlouhodobě dosáhnout. Tak či onak v nás situace probudila otázku, jestli skutečně nejde o naše poslední sbohem a šáteček," vysvětluje zpěvák.

Singl doprovází klip, který nás zavede do soukromí jednotlivých členů. Muzikanty uvidíme v situacích, které zažívají vždy, když zrovna netráví čas koncertováním.

Tak uvidíme, zda je to pro Nebe konečná, nebo naopak impuls pro nové začátky. Však se ne nadarmo říká, že když něco končí, něco jiného začíná...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY