Zemřel Martin Duffy z Primal Scream

20.12.2022 12:14 - David Věžník | foto: Jan Kuča

Smutná zpráva zasáhla zkraje tohoto týdne fanoušky alternativního rocku. Ve věku 55 let zemřel klávesista kapely Primal Scream Martin Duffy. Příčina smrti zatím nebyla oznámena.

Duffy se narodil 18. května 1967 v Birminghamu. V mládí poslouchal punk rock, 2 tone, ale i The Beatles nebo Led Zeppelin. V roce 1985 spoluzaložil indierockovou kapelu Felt, to mu bylo 16 let. Později začal hostovat v Primal Scream, jejichž právoplatným členem se stal koncem roku 1989, když jeho domovská formace ohlásila konec.

S bandem Bobbyho Gillespieho pak hrál tři dekády, vídat jsme ho ale mohli i v The Charlatans, se kterými v roce 1996 v Knebworthu zahříval pódium pro Oasis. Byl také součástí rockové superskupiny The Chavs, v níž s ním byli ještě Tim Burgess ze zmíněných The Charlatans a Carl Barât z The Libertines.

Jeho klávesy si do studia pozvali kupříkladu The Chemical Brothers, Beth Orton, Paul Weller i lídr Primal Scream Gillespie. V roce 2014 vydal Martin Duffy své sólové album "Assorted Promenades".

Aktualizace 20. 12. 2022 ve 20:55: Bobby Gillespie během úterý zveřejnil na sociálních sítích své skupiny příspěvek, ve kterém svému kolegovi vzdává hold a ve kterém uvádí, že Duffy zemřel v neděli 18. prosince na následky zranění mozku, která utrpěl po pádu ve svém domě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY