Cocotte Minute v Paláci Akropolis zase řádili

19.12.2022 08:29 - Ondřej Hricko | foto: Tom Black

Cocotte Minute se na domovské scéně pražského Paláce Akropolis objevují tradičně vždy v době Vánoc. Nejinak tomu bylo i letos. Ti, kterým se přejedly všudypřítomné koledy, si mohli - také tradičně - vyzkoušet divoký kotel pod vedením mistra Zellera a k tomu okusit novou skladbu "Řeka", která věstí nové album.

Live: Cocotte Minute

místo: Palác Akropolis, Praha
datum: 16. prosince 2022
setlist: Shoř teď, Srdce, Řeka, Vlčí hrad, Tanči, Králům koruny, Punk off kha, Sorry, Můj čas, Bratře nedovol, Czeko, Kopem, Bastard, Lodě, Bordel, Kohlleda

Okolnosti vydání nástupce čtyři roky starého EP "Veď mě" jsou zatím mlhavé a informací příliš není. Letos v říjnu ale Cocotte Minute vypustili novinku "Řeka", kterou v pátek odprezentovali naživo v Praze vůbec poprvé, a to hned v úvodu vystoupení, hned po otvíráku "Shoř teď" a písni "Srdce" z přelomové desky "Rituál, kmen a srdce a kmen". Plný sál fanoušků singl přijal dobře a evidentně ho měl již dobře naposlouchaný. Odezva byla skvělá a nejen první řada už dokázala celý text vlastně sama odzpívat.

Setlist byl sestavený vyváženě, pozornosti se dostalo všem řadovkám kapely. Debut "Czeko" reprezentoval titulní kousek společně s nestárnoucí nu-metalovou peckou "Bastard", dvojku "Proti sobě" připomnělo hned trio songů - "Kopem!", "Bratře nedovol" a cover "Můj čas". Z dvojalba "Sado disco" pak zazněla taneční "Sorry". Zbytek setu naplnily skladby z "Rituál, kmen a srdce a kmen" a z posledního EP.

Cocotte Minute za svou kariéru nasbírali už hodně hitovek a takřka každá, kterou ten večer předložili, fungovala jako spouštěč ďábelského ruchu pod jevištěm. Občas se toho ruchu účastnil sám Zeller, který jako vždy nezůstával jen v místě vyhrazeném pro kapelu. Opět plul po rukou fanoušků jen tak nebo na dveřích s nápisem sprcha. Nervy přítomných pak zase dráždil, když šplhal z pódia na balkon, načež z něj seskočil na nafukovací matraci. Zase to zvládl, ale zase to byl nervák.

Jsou to už takové koncertní rituály, které ale fungují, a stále bylo v Akropoli hodně fanoušků, kteří si vše s údivem a za mohutného křiku natáčeli. Nejen pro ně šlo o velký zážitek. Další přidanou hodnotou byla účast sličných tatérek Suicide Angels, které přispívají na pomoc pro Radimka.

Asi nikdo nemohl odcházet úplně nespokojený. Snad kromě pána, který při jednom z posledních ostřejších tanců v kotli utrpěl pád a ještě dlouho poté si trochu nelibě držel svou stále napuchající tvář. Věřme ale, že i on si to užil. Cocotte Minute pro to udělali v čase vánočním vše.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY