Nový objev naší scény Kaya v singlu "I Think I Don't Understand" sází na současný zvuk

16.12.2022 16:07 - Milan Menčík | foto: Václav Filip

Tak jako například v tenisu si sestry Brenda a Linda Fruhvirtovy klestí cestu mezi absolutní špičku už ve velmi mladém věku (15 a 17 let), i v muzice se najdou lidé, kteří nehodlají na nic čekat. Kaya patří mezi ně.

Mladá umělkyně nyní představuje nový singl "I Think I Don’t Understand". Skladbu jí pomohli vyprodukovat Reginald a David Kandler a vydává ji label Tranzistor. Už s debutem "Someone Else To Blame" autorka opanovala playlisty na Spotify, čerstvý kousek nabízí současnější zvuk. Jsou z něj slyšet ambice, na její věk i hodně vyspělý hlas a chuť pracovat a tříbit svůj talent.

"Hudba je pro mě možnost a způsob vyjádřit své pocity a myšlenky. Baví mě její různorodost," říká o svých aktivitách šestnáctiletá Kaya. Studentka osmiletého Gymnázia mezinárodních a veřejných vztahů v Praze si sama skládá písničky i píše texty. Hraje na klavír a pravidelně navštěvuje studio Musartedo, kde se učí produkci.

S hudbou se seznámila již v sedmi letech ve sboru Českého rozhlasu. Zúčastnila se několika pěveckých soutěží, kde kromě zkušeností nasbírala i ocenění od odborných porot. Momentálně pracuje na technice zpěvu s uznávanou učitelkou Hanou Peckovou, v jejíž péči jsou například Lenka Dusilová, Dan Bárta a mnoho dalších.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY