Iggy Pop se v singlu "Strung Out Johnny" nezvykle uklidnil

13.12.2022 11:26 - Jiří V. Matýsek | foto: Čestmír Jíra / Musicserver.cz

Vydání očekávaného alba Iggyho Popa se nezadržitelně blíží - "Every Loser" bude k dispozici už 6. ledna. Po hutném prvním singlu "Frenzy" nyní kmotr punku představil další skladbu, "Strung Out Johnny". A pokud v předchozí ochutnávce zaznívaly špinavé kytary vyvolávající vzpomínky na proto-punk The Stooges, aktuální píseň zvukově míří na úplně opačný konec muzikantovy kariéry.

"Strung Out Johnny" by se totiž svou temnou náladou a naléhavostí hodil spíše na výbornou desku "Post Pop Depression", kterou americký hudebník natočil společně s Joshem Hommem z Queens Of The Stone Age. Skladba má jistý post-punkový či gothic-rockový vibe, nese se na vlnách dusavé rytmiky, rozostřených kytar a synťákové mlhy. A jestli byl Pop posledně za "chlapíka bez košile, který pořád válí", tady se poněkud zklidnil a víc než na divokost sází na naléhavost. Povedený kontrast oproti "Frenzy" a rozhodně věc, která na celou kolekci obrovským způsobem láká.

Připravovanou studiovku producentsky zaštítil Andrew Watt, který se v poslední době zapsal do povědomí posluchačů spoluprací na comebackových nahrávkách Ozzyho Osbourna "Ordinary Man" a "Patient Number 9" nebo na sólovce Eddieho Veddera z Pearl Jam "Earthling". Ostatně z posledně jmenované kooperace si přitáhl i členy Red Hot Chili Peppers Chada Smitha a Joshe Klinghoffera. Kromě nich se na albu podílel basák Guns N' Roses Duff McKagan, Dave Navarro z Jane's Addiction a část bubenických partů stihl před smrtí natočit také Taylor Hawkins.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY