The Strokes chystají na únor výběr singlů a b-stran

12.12.2022 13:06 - Kateřina Spacek | foto: Roger Woolman

The Strokes se vracejí ke své rané tvorbě v novém desetidiskovém vinylovém boxu "The Singles - Volume 01", který vyjde 24. února. Kolekce bude obsahovat všechny singly z prvních tří LP newyorské skupiny ("Is This It" z roku 2001, "Room on Fire" z roku 2003 a "First Impressions of Earth" z roku 2005), dále coververzi "Mercy Mercy Me (The Ecology)" od Marvina Gaye s Eddiem Vedderem z Pearl Jam a Joshem Hommem z Queens Of The Stone Age a živou nahrávku "Clampdown" od The Clash.

Posledním studiovým počinem americké rockové kapely byla deska "The New Abnormal" z roku 2020, za kterou v roce 2021 získala cenu Grammy za nejlepší rockové album. Letos v létě muzikanti odehráli řadu koncertů na stadionech, kde předskakovali kolegům z Red Hot Chili Peppers, a příští měsíc budou také headlinerem zahajovacího koncertu Lollapalooza India.

Mezitím se The Strokes objevili v dokumentu "Meet Me In The Bathroom". Snímek vznikl na základě stejnojmenné publikace Lizzy Goodman z roku 2017, v níž se autorka podrobně věnuje newyorské hudební scéně 90. let. Filmová verze knihy, kterou režírovali Dylan Southern a Will Lovelace (mimo jiné tvůrci dokumentu a koncertního filmu "Shut Up And Play The Hits" od LCD Soundsystem), měla poprvé premiéru v lednu na filmovém festivalu Sundance. Poukazuje na to, jak nová várka rockových kapel ovlivnila a změnila nejen New York, ale získala i celostátní a mezinárodní uznání.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY