The Beatles zvou v novém klipu k "Here, There and Everywhere" na nekonečné turné

08.12.2022 10:02 - Jiří V. Matýsek | foto: Universal Music

Společně s vydáním nově remixované zásadní položky v diskografii The Beatles, alba "Revolver", se na streamovacích službách začaly objevovat i nové videoklipy k písním z této kolekce. Po výtvarně originálně pojatém snímku k "I'm Only Sleeping" je tu i doprovodný vizuál ke křehké skladbě Paula McCartneyho "Here, There and Everywhere". I v tomto případě se jedná o svébytný originál, autorsky je pod ním podepsaný Rok Predin z Trunk Animation.

Aktuální reedici "Revolveru" pořídíte v našem shopu v pěti různých CD či LP edicích!

Video, které částečně odkazuje na film "Žlutá ponorka", zpracovává neustále se měnící život kapely na turné. V kontextu historie je to příjemně paradoxní, neboť to byly právě songy z desky "Revolver", které už naživo nezazněly. Přesně v roce 1966, kdy album vyšlo, totiž liverpoolská čtveřice přestala vystupovat. Klip nijak netematizuje negativní stránky nekonečných koncertních šňůr, dívá se na ně spíše pohledem neustále se vyvíjejícího dobrodružství.

Rok Predin k tomu poznamenal: "Následujte skupinu na tour, kterak čelí neustále se proměňujícímu pozadí měst, hotelů, silnic a koncertů a to jediné, na co se její členové mohou spolehnout, jsou oni sami. Kouzelná tanečnice se zjevuje každému z nich a reprezentuje inspiraci a kreativní svobodu."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY