Dunaj už za týden pokřtí svou novinku v Akropoli

06.12.2022 13:33 - Tomáš Rozkovec | foto: Zdeněk Zrůst

Kultovní brněnská kapela Dunaj přišla po dvaceti šesti letech s novým studiovým albem a v úterý 13. prosince jej hodlá živě představit a zároveň pokřtít v pražské Akropoli.

Trojice ve složení Vladimír Václavek, Josef Ostřanský a Pavel Koudelka si k nahrávání díla přizvala o generaci mladšího elektronického producenta Aid Kida a Petra Ostrouchova. Na výsledné kolekci, kterou sami členové označují jako "Dunaj pro jednadvacáté století", se nachází deset autorských písní. Dvě z nich vznikly ještě za života Jiřího Kolšovského, a protože se zachovaly i jejich nikdy nevydané verze, mohl se tak ke svým někdejším kolegům posmrtně připojit.

V souvislosti s tím přichází kapela na pódia s novým programem, ve kterém představí songy z čerstvé kolekce. Ale samozřejmě dojde i na osvědčené dunajovky. Na plánovaném vystoupení v Paláci Akropolis navíc Dunaj desku pokřtí. Koncert bude výjimečný i tím, že základní tříčlennou sestavu doplní oba hudební producenti nahrávky, tedy Petr Ostrouchov (dříve Sto zvířat, nyní Blue Shadows) a Ondřej Mikula (Aid Kid, Zvíře jménem Podzim, Kittchen).

Předprodej vstupenek na akci, která začne 13. prosince v 19.30, najdete na webu GoOut.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY