Stormzy v klipu "This Is What I Mean" rapuje společně s fanoušky a zůstává věrný sám sobě

02.12.2022 16:49 - Kateřina Spacek | foto: Barbora Nosková / musicserver.cz

Téměř tři roky poté, co Stormzy vydal své druhé album "Heavy Is The Head", přišel s jeho následovníkem "This Is What I Mean". Na desce, která vyšla 25. listopadu, se podíleli také umělci jako Amaarae, Black Sherif, Jacob Collier, Ms Banks & Storry. Na kolekci nyní láká klip k titulnímu kousku.

Skladba se nese v duchu úderných hlášek a vybroušené produkce. Rapper nedávno prohlásil, že když alespoň jeden člověk cítí jeho tvorbu, je to pro něj úspěch. "Nikdy jsem nebyl tak nadšený z nové hudby. Nikdy jsem se necítil tak hrdý a sebejistý v umění, které jsem vytvořil," řekl ke tracku, v němž se mimo jiné přirovnává ke Kayne Westovi s Donnym Hathawayem.

Video začíná záběry z večírku k vydání novinky a poté odhaluje prázdný sklad, ve kterém se akce konala. Všechny záběry byly navíc natočeny během tohoto jediného večera. Výsledek jen umocňuje kulturní ohlas skladby a tvoří s ní jeden celek. Režie se ujal Alexander Sakutu, jinak známý jako Dir. LX. Ve snímku se mimochodem mihne i několik umělců, kteří na nahrávce hostují.

Jde tak o odvážný posun pro britský rap, který se nyní snaží o širší, globální přístup. "This Is What I Mean" je jasnou připomínkou toho, že i přes astronomický komerční úspěch zůstává Stormzy jako držitel cen BRIT a Ivor Novello věrný svým kořenům.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY