Tereza Mašková si "Cestu z bodláčí" klestí předlouhými nehty

29.11.2022 16:16 - Hana Bukáčková | foto: Warner Music

A zase ten Lambora, chce se zvolat... Tereza Mašková pokračuje v tradici a navazuje na úspěšnou spolupráci: opět nazpívala titulní skladbu k pohádce "Princezna zakletá v čase". V prvním díle zněl její song "Tam za řekou", v letošním pokračování si diváci budou moci vychutnat "Cestu z bodláčí". Autorem je znovu Lukáš Daniel Pařík.

Sama zpěvačka si tentokrát ve filmu dokonce i zahrála. "Po úspěchu písně 'Tam za řekou' jsem s přijetím nabídky ani na chvíli neváhala. Jsem moc vděčná, že jsem opět dostala příležitost píseň nazpívat, a pevně věřím, že si ji lidé oblíbí tak jako tu předešlou. S Lukášem Paříkem, jakožto s autorem a producentem hudby, se mi pracovalo moc dobře a pohádce přeji plné kinosály," říká.

Stejně jako u prvního dílu je i ve dvojce stěžejní výpravná, orchestrální hudba a to platí i pro titulní song. K Tereze se připojili ještě v úvodu zmíněný Marek Lambora, dále Sára Korbelová, Ján Jackuliak, Simona Hába Zmrzlá i sám její autor. Ten o "Cestě z bodláčí" prozrazuje: "Je to temná balada o dívce, která ví, že jakmile vyjde slunce, přijde o svého milého. Doprovází ji hluboký orchestr, sólová violoncella a výrazné vokály."

Výsledkem je poměrně temná a ponurá píseň. Když se řekne pohádka, představím si osobně spíše veselejší notu plnou naděje. Tahle skladba takto osamoceně moc nevyzní, ale věřím, že do pohádky sedne jak ulitá a děj doprovodí efektně. Ovšem co mi nahání největší hrůzu, jsou Tereziny dlouhé nehty, těch si nejde nevšimnout. :-D



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY