Lewis Capaldi si s "Forget Me" podmanil český rádiový éter. Albům znovu kraluje Kabát

24.11.2022 20:00 - Josef Martínek | foto: Hollie Fernando

Skupině Kabát sice trvalo pět týdnů, než se propracovala na vedoucí příčku albového žebříčku, nyní se ale zdá, že by se na ní mohla s deskou "El Presidento" na nějakou dobu usadit. Rádia hlásí nového vítěze - je jím Lewis Capaldi s písničkou "Forget Me"
Lewis Capaldi - Forget Me
© Universal Music
RÁDIA - Lewis Capaldi v minulosti okusil první místo české rádiové hitparády hned několikrát, jeho hity "Someone You Loved" nebo "Before You Go" patřily k žebříčkovým trvalkám. Nyní skotský zpěvák uspěl se singlem "Forget Me", který avizuje jeho očekávanou druhou studiovku "Broken By Desire To Be Heavenly Sent". Skvělou zprávou pro tuzemské fanoušky a fanynky je navíc skutečnost, že jejich oblíbenec vystoupí v únoru příštího roku v pražské O2 areně.

Chinaski se po dvou prvenstvích přesunuli na dvojku, song "Měl bych si boty zout" si alespoň dál udržuje postavení nejhranější domácí skladby. Z trojky však Malátnému & spol. šlapou na paty Kryštof s "Co bude pak" a v top pětce najdeme také další tuzemskou jistotu - Marka Ztraceného s písničkou "Originál".

Poprvé se do elitní desítky vmísili šestý Dermot Kennedy s "Kiss Me" a osmí David Guetta a Bebe Rexha zásluhou "I'm Good (Blue)". Mezi nejhranější se ve svém třicátém kole v pořadí vrátil desátý Harry Styles, jehož hit "As It Was" kraloval éteru v létě.

Nejúspěšnější novinku obstarala Rihanna, která o sobě po letech hudebního mlčení dala vědět filmovou skladbou "Lift Me Up", která doprovází snímek "Black Panther: Wakanda Forever". V USA i Velké Británii se probojovala na medailové stupně, u nás začíná na pětatřicáté příčce.

Jako čtyřicátá devátá startuje skupina Jelen se singlem "V oblacích" a o deset míst níže najdeme Marka Ztraceného s baladou "Pomalu", v níž ho mimo jiné doprovází violoncellistka. Třiašedesátou řádku si přisvojila Pam Rabbit s už starším songem "Stuck In The Cloud". O další čerstvou hudbu se postarali The Kid Laroi (71. "Thousand Miles") a Simple Plan, jejichž "Iconic" najdeme na čísle pětasedmdesát.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Lewis Capaldi - Forget Me
  2. Chinaski - Měl bych si boty zout
  3. Kryštof - Co bude pak
  4. Marshmello feat. Khalid - Numb
  5. Marek Ztracený - Originál
  6. Dermot Kennedy - Kiss Me
  7. Mirai - Vedle tebe usínám
  8. David Guetta feat. Bebe Rexha - I'm Good (Blue)
  9. Alvaro Soler feat. Topic - Solo para ti
  10. Harry Styles - As It Was


 Kabát - El Presidento
© Kabát
ALBA - Za šest týdnů v žebříčku nasbírala formace Kabát s nahrávkou "El Presidento" tři stříbra, jeden bronz a nyní přidává své druhé zlato. Tepličtí rockeři těží ze své stálé fanouškovské základy a jako jedni z mála dokážou i v dnešní streamovací době obstát v konkurenci tuzemských rapperů. Jejich album se pravděpodobně letos objeví pod nejedním vánočním stromečkem.

Na stříbro si polepšil Viktor Sheen, který si s "Příběhy a sny" zapisuje jubilejní padesátý týden v hitparádě. Pomyslný bronz si nárokuje Calin s deskou "POPSTAR". Taylor Swift po třech týdnech na medailových postech s "Midnights" klesla na současnou čtyřku.

Jedinou novinku v top desítce má na svědomí Jakub Janeček alias Smack, který startuje na pátém místě s deskou "Chimera Nekonečno", která navazuje na předešlé tituly z řady "Chimera". Také další pozice jsou v područí rapu - převážně toho tuzemského.

Jako dvaatřicátý nejžádanější vstupuje do žebříčku Bruce Springsteen se svou sbírkou soulových coververzí "Only The Strong Survive". Jiří V. Matýsek udělil v recenzi osm bodů z deseti a deska se může na musicserveru pyšnit titulem Album týdne.

Zbývající novinky nahráli slovenský rapper Alan Murin (62. "Trueself") a Robert Křesťan se svou Druhou trávou - jejich "Díl druhý" najdeme na devadesáté první pozici.

Top 10 - alba:
  1. Kabát - El Presidento
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Calin - POPSTAR
  4. Taylor Swift - Midnights
  5. N Smack - Chimera Nekonečno
  6. Viktor Sheen - Černobílej svět
  7. Viktor Sheen - Barvy
  8. 58G - City Park
  9. Yzomandias - J. Eden E-G3N (#freekarlo edition)
  10. Drake & 21 Savage - Her Loss

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 46. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY