V pohodovém klipu "Everyone And Everything" nabádá Ringo Starr ke změně

23.11.2022 13:33 - Jiří V. Matýsek | foto: UMG Recordings

Bývalý Beatle Ringo Starr je navzdory svým dvaaosmdesáti letům velmi aktivní. Na plnohodnotné album to sice nevypadá (zatím poslední "What's My Name" vyšlo před třemi lety), vloni ale bubenická legenda najela na pravidelné vydávání drobných EP. Letos se k příznivcům dostalo už třetí - s nenápaditým názvem "EP3" - a právě z něj pochází i píseň "Everyone And Everything". A opět je to, jak už je u Ringa zvykem, pořádná dávka čistého a notně nakažlivého optimismu.

Tentokrát je muzikant i motivační a v příjemné ubíhající rockové skladbě nabádá k tomu, aby posluchači vzali život do vlastních rukou, ukázali laskavost a zároveň nečekali, že jim bude oplacena. Svět podle Ringa Starra potřebuje změnu, která musí nastat teď, ne až zítra. "We can try to make life better or we can all just disappear," - "můžeme se to pokusit zlepšit, nebo jednoduše zmizet úplně," zpívá se tu.

Text je apelativní, celkový dojem ze songu je ale značně uvolněný a optimistický. Napomáhá tomu i videoklip, kde je hlavní postavou usměvavý Ringo, tu kráčející před plátnem s psychedelickými obrazci, jinde zase hrající na bicí u oceánu. Je tu spousta duhy, spousta barevných hvězd a vztyčených prstů v symbolu V. Hned několikrát se tu mihnou i připomínky Starrovy kariéry ve slavné liverpoolské čtveřici. Hravý vizuál skvěle doplňuje hudbu, výsledek zaujme hlavně svou uvolněnou atmosférou. Onen káravý a motivační podtext tak nepůsobí nějak násilně a přehnaně školometsky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY