Floor Jansen z Nightwish porazila rakovinu

22.11.2022 09:48 - Kateřina Spacek | foto: Ville Juurikkala

To, že v jejím těle bují rakovina, se Floor Jansen dozvěděla teprve před pár měsíci a o svou diagnózu se s fanoušky podělila teprve v říjnu. Rakovina prsu byla ale naštěstí odhalena včas. A jelikož se jednalo o neagresivní formu, nerozšířila se dál a operace byla vyhlídkou na zdravý život.

Nyní, krátce po zákroku, vydala zpěvačka skupiny Nightwish na svých sociálních sítích radostné prohlášení: "Skvělá zpráva! Jsem bez rakoviny. Operace odstranila vše rakovinotvorné, takže se nemoc nerozšířila. V únoru mě ještě čeká lokální ozařování, abych se ujistila, že zůstanu zdravá. Po operaci se mi vrací energie a cítím obrovskou úlevu. Ještě nejsem zpátky na 100 %, ale nepochybuji o tom, že mi koncerty dodají sílu, kterou potřebuji, abych to s vámi všemi rozjela na nadcházejícím evropském turné. Děkuji vám za vaši úžasnou podporu a přeji všem jen to dobré."

Floor se narodila v Nizozemsku a ke své první kapele After Forever, jedné z prvních symfonických metalových formací na světě, se připojila, když jí bylo pouhých šestnáct let. Skupina vydala v letech 2000 až 2007 pět alb, v roce 2009 se rozpadla. Jako frontmanka Nightwish debutovala naživo 1. října 2012 v Showbox Sodo v Seattlu ve státě Washington, kdy na poslední chvíli nahradila Anette Olzon. Oficiálně se ale k sestavě připojila v roce 2013. Letošek byl pak vedle úspěšného boje s nemocí ve znamení její sólové tvorby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY