Snový klip "Mikos" je další předzvěstí alba Emiliany Torrini & The Colorist Orchestra

21.11.2022 10:24 - Dan Hájek | foto: Bache Jespers

Nevšední spojení The Colorist Orchestra a Emiliany Torrini rozepsalo další společnou hudební kapitolu. Na šest let starou bezejmennou desku naváže v březnu nahrávka "Racing The Storm". Nyní na ni láká již druhý singl, tajemně a snově vystavěná píseň "Mikos", jež je ovlivněna řeckým folklórem a příběhem, který napsala právě Emiliana.

Oproti minulému albu se tentokráte dočkáme ryze autorského materiálu, který vznikal kolektivní souhrou mezi všemi zúčastněnými a několika málo hosty, mezi nimiž nechybí ani Markéta Irglová. Z původních demo snímků se prý podařilo vykřesat základy pro cestu hudební a textové sounáležitosti s osobitým rukopisem hlavní aktérky. Ta popisuje, že se často nechává strhnout samotnou muzikou. V mysli se jí prý začne odvíjet fiktivní filmová sekvence s příběhy nejen z jejího života.

"Mikos" přibližuje osamocený moment dívky pozorující moře a její vztah k vlastní matce. Doprovodné video režíroval Aarich Jespers, který se podílel už na minulém klipu "Right Here". V tomto případě vsadil na černobílé provedení, nálada přímořského letoviska připomíná poetiku Felliniho filmů. Onu dívku si zahrála sama Emiliana. Citlivá kamera sleduje veškeré dění a zachycuje všechny křehké emoce.

"Racing The Storm" vyjde v pátek 17. března na značce Bella Union a Emiliana Torrini a The Colorist Orchestra na ni umístí těchto jedenáct skladeb: Mikos, You Left Me in Bloom, Hilton, Dove, Wedding Song, Right Here, Smoke Trails, A Scene From a Movie, The Illusion Curse, Racing The Storm, Lonesome Fears. Na vydání naváže i krátké turné po Evropě, nejblíže nám muzikanti budou 20. března v Berlíně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY