Florence Welch si během koncertu zlomila nohu, zbylé turné se odkládá

20.11.2022 10:16 - Ondřej Kocáb | foto: Tomáš Parkan / musicserver.cz

Britská parta Florence And The Machine si užívala radovánek ze živého hraní na tour k letošní páté studiové desce "Dance Fever". S vrcholem v londýnské O2 areně však přišla i nečekaná komplikace, kvůli které je kapela nucena následující termíny přeložit až na další rok. Frontmanka Florence Welsh se zranila. Sice celý večer zvládla odzpívat a odtančit, jak je u ní zvykem, nicméně následující den ji přemohla bolest a výsledkem je zlomenina.

Zpěvačka se k celé záležitosti vyjádřila na sociálních sítích: "S lítostí musím oznámit výsledky rentgenu, jež odhalily, že jsem včera večer tančila se zlomenou nohou. Není v mé povaze odkládat show a už vůbec ne turné po Spojeném království, ale mám bolesti, a jak tanečníci dobře vědí, tančit se zraněním není dobrý nápad. Navíc mi bylo doporučeno nevystupovat, aby nedošlo k dalšímu poškození."

"Prosím, ponechte si lístky," pokračovala Welch a dodala: "Usilovně pracujeme na přeložení těchto termínů na příští rok a dáme vám vědět co nejdříve. Mám zlomené srdce, protože tour k 'Dance Fever' byla dosud nejoblíbenější ze všech. Nemůžu se dočkat, až budu zpět na nohách a na pódiu. Mám vás ráda a moc se omlouvám všem, které jsme zklamali."

Florence And The Machine si měli O2 arenu zopakovat i v sobotu 19. listopadu. Kromě tohoto koncertu následovalo ještě dalších sedm vystoupení po Velké Británii. Příští rok jsou v plánu již štace v Austrálii a na Novém Zélandu. V létě se formace vrátí do Evropy na festivalovou šňůru. Uvidíme, zda se dočkáme další tuzemské návštěvy. Skupina se v České republice objevila zatím pouze jedinkrát, a to v roce 2019 na Colours of Ostrava.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY