Röyksopp v emotivním videu "Stay Awhile" zkoumají lidskou potřebu intimity

17.11.2022 10:34 - Dan Hájek | foto: Dog Triumph

Dění okolo Röyksopp v posledních měsících nabírá na obrátkách. Kromě audiovizuálního kompletu "Profound Mysteries", jehož finální část vychází tento týden, si Svein Berge a Torbjørn Brundtland připravili i turné.

To vypukne 16. února ve Stockholmu a skončí o pouhých devět dnů později v Oslu, nově přibyl jen termín pro londýnskou O2 Academy Brixton (Stockholm, Armsterdam a Brusel aktuálně hlásí vyprodáno). Pražská zastávka ve Foru Karlín je v plánu na 22. února a vstupenky seženete v běžných předprodejích.

Nejnovější návnadou k poslechu je emocemi nabitá píseň "Stay Awhile", ve které hostuje Susanne Sundfør. Song se v jakémsi dialogu mezi mužem a ženou zaměřuje na pocity samoty, touhy a zkoumá základní lidskou potřebu intimity. Hudebně je to jakýsi návrat kamsi do éry druhé desky "The Understanding", na níž se Svein a Torbjørn zaměřili na hutné vrstvení táhlých a intenzivních melodických struktur.

Níže si můžete prohlédnout vizualizaci tracku a krátké doprovodné video. To nese až zasněný titul "Le Reve" a režírovala jej talentovaná Bianca Poletti. Ta se primárně soustředila na ony výše pojmenované pocity a natočila velmi křehký krátkometrážní snímek.

Jak již bylo řečeno, třetí "Profound Mysteries" vychází již tento pátek (18. listopadu) a bude obsahovat tuto desítku kompozic: So Ambiguous, Me&Youphoria, Stay Alive, The Night, Lights Out, Speed King, The Next Day, Just Wanted To Know, Feel It, Like An Old Dog. Všechny díly bude možné nadále fyzicky zakoupit jednotlivě, ale i ve sběratelských boxech, v kterých bude vše hezky pohromadě.

V předvečer vydání, tedy dnes, 17. listopadu od 19 hodin středoevropského času, chystají Röyksopp speciální livestream na svém YouTube kanálu. Během něj oba hlavní aktéři zodpoví i dotazy fanoušků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY