Bára Zmeková vydává živák z Colours, reedici alba "Lunaves" a chystá vánoční koncerty

20.11.2022 13:59 - Milan Menčík | foto: Anna Venezia

Skutečně bohatého Ježíška přichystala pro své příznivce Bára Zmeková. Mohou se těšit na koncerty i na několik nových nosičů. Ceněná deska "Lunaves" vychází nově s bonusy, vystoupení na Colours Of Ostrava se taktéž dočkalo záznamu a naživo se Zmeková představí nejen jako host skupiny Dunaj (výjimečně místo Ivy Bittové), ale hlavně samostatně na svátečních koncertech v Praze, Brně, Jihlavě a Ostravě.

Bára Zmeková - Live at Gong
© Tranzistor
Na proslulém festivalu se Zmeková představila v Gongu. Koncert ozvláštnila početnou kapelou a spoustou hostů. A co se týče sestavy, velmi podobně jsou situované i zmíněné vánoční koncerty. Muzikantka je odehraje v brněnském klubu Leitnerka 15. prosince, následovat bude ostravské vystoupení na Masarykově náměstí 16. prosince, o den později pak na jihlavském náměstí. Sérii zakončí v pražském Jazz Docku v neděli 18. prosince.

Jelikož album "Lunaves" bylo už takřka rok vyprodané a fanoušci si ho žádali, vydavatelství Tranzistor vyslyšelo jejich prosby. Nová edice v ekologicky šetrném obalu má ve svém obsahu i download kód na živák "Live at Gong" a tetovačky s motivy desky. U držitelky dvou nominací na Cenu Anděl ještě stojí za zmínku její letošní úspěch na přehlídce WOMEX, kde se jí podařilo zaujmout pořadatele kanadského festivalu Sunfest. Ten se za oceánem řadí mezi nejprestižnější.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY