Podle Voxela a jeho eM. už "Vánoce přicházejí"

17.11.2022 15:21 - Josef Martínek | foto: Vít Hradil

Vánoce se pozvolna blíží, ale ještě před jejich příchodem se dočkáme tradiční nadílky svátečních songů. O jednu z prvních tematických skladeb se letos postaral Voxel se svou manželkou Marií, která se skrývá pod pseudonymem eM.

"Moje žena Maruška mi loni složila krátkou písničku a tajně ji s našimi synky nahrávala vždycky, když jsem chvilku nebyl doma. A pak jsem ji dostal i s videem na Vánoce 2021. Bulel jsem asi od druhé sekundy až do konce a text i melodie mi utkvěly v hlavě, až mě něco napadlo. Když mi Maruška s dětmi udělala krásnější minulé Vánoce, rozhodli jsme se, že tuhle radost předáme na další Vánoce lidem okolo sebe a všem, kdo mají mou/naši hudbu rádi. Proto jsme píseň spolu dopsali, nahráli, zprodukovali s Filipem Vlčkem a tady je," popisuje vznik novinky muzikant.

Skladba "Vánoce přicházejí" je vlídná a něžná. Posluchače příjemně pohladí po duši, a to i navzdory tomu, že nepřináší žádný originální motiv. Součástí oficiálního klipu režiséra Víta Hradila se staly také záběry ze zmíněného loňského home videa. Hlavní část pak vznikla v kostele, atmosféru svátečního rozjímání navíc umocňuje černobílé zpracování. V závěru pak na diváky čeká i jedno překvapení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY