PREMIÉRA: Skety mají v klipu k "Pro slepičí kvoč" Pavláska, Poláška i Zbrožka

14.11.2022 10:00 - Tisková zpráva | foto: Lukáš Hausenblas

"Pro slepičí kvoč" - tak se jmenuje nový singl nejpopulárnější české vokální skupiny Skety. Vychází již toto pondělí 14. listopadu a je první vlaštovkou z připravovaného alba. Chytlavá melodie Petra Wajsara, držitele Českého lva za hudbu k filmu "Hastrman", každému připomene věčné rodičovské poučování a nekonečnou dětskou zvídavost. Ve videoklipu, který vznikl v režii Davida Vana, se v hlavních rolích matky, otce a dítěte představí trojice komiků Lukáš Pavlásek, Josef Polášek a Martin Zbrožek, kteří svým osobitým humorem zaručeně pobaví!

Po úspěšném singlu "Alkoholická" tak Skety přicházejí s další poutavou novinkou. Videoklipu "Pro slepičí kvoč" kralují scénky trojice komiků, kteří humorem sobě vlastním ztvárnili krásy i strasti rodičovské výchovy, které provázely nebo provázejí snad každého z nás. Do tvorby textu se se svými příběhy, vzpomínkami a hláškami zapojili nejen všichni členové kapely, ale i facebookoví fanoušci.

"S otravnou rodičovskou výchovou jsme se setkali asi všichni, a to jak v roli vychovávaného, tak v roli vychovatele. Když jsem pro inspiraci k textu založil diskuzní vlákno na Facebooku, příspěvek vyvolal neuvěřitelně rozsáhlou diskuzi a sešlo se přes pět set nejrůznějších hlášek, kterými rodiče často nevědomě zásobují svoje ratolesti. Myslím proto, že téma je to věčně aktuální," říká Petr Wajsar

Šestičlenný vokální soubor Skety vystupuje už deset let ve složení Petr Wajsar, Veronika Vítová, Marta Kloučková, Alice Bauer, Michal Strnad a Štěpán Janoušek. Do mysli posluchačů se skupina výrazně zapsala hitem "Alkoholická", který nazpívala s hostem Vojtěchem Dykem a na YouTube hlásí už více než 11 milionů přehrání. V průběhu kariéry Skety získaly řadu ocenění a mohou se pyšnit několika úspěchy i na mezinárodní scéně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY