Larkin Poe v klipu "Southern Comfort" vzpomínají na pohodu amerického jihu

14.11.2022 15:54 - Jiří V. Matýsek | foto: Marie Trávníčková / musicerver.cz

Sesterské duo Rebecca a Megan Lovellovy, tedy Larkin Poe, patřilo k headlinerům letošních Colours of Ostrava a v pátek vyslalo do světa své šesté studiové album "Blood Harmony". Jak už je u těchto dam zvykem, i na něm se potkávají blues rock, roots music a country. Vydání novinky doplnil videoklip k písni "Blood Comfort".

Skladba, výrazně nasycená country melodikou, je jakousi posmutnělou vzpomínkou na "jižanskou pohodu", zřejmě z pohledu člověka, jehož život se pomalu chýlí ke konci. Rebecca Lovell, zpěvačka a kytaristka formace, k songu uvedla: "To, že jsme vyrostly v Tennessee a Georgii mě i mou sestru formovalo v mnoha krásných směrech. Nyní, v dospělosti, jsem vděčná, že mohu na toto dětství vzpomínat a nazývat Nashville svým domovem. Ráda jsem tuhle píseň napsala a možnost podělit se o onu jižanskou pohostinnost, jižanskou pohodu, se těmi všemi milými dušemi, které potkáváme na svých cestách po světě, mi dodává sílu."

Doprovodné video se úplně obešlo bez obou protagonistek. Sledujeme zde dvě linie - v jedné se žena kráčející po silnici snaží chytit dopravu, v té druhé další žena jede na koni. Obě linie spojují záběry na dívku běžící vysokou trávou. Scény jsou zpomalené a jaksi snové, ale samotný song doprovázejí v podstatě dobře, byť poněkud rezignují na zřejmější významy. Spíše jsou to jen pěkné obrázky. Pokud jde o samotnou skladbu, na novince najdeme lepší kousky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY