Čechomor a Kandráčovci představují společný živák "Kandráčomor"

13.11.2022 19:52 - Milan Menčík | foto: Rado Vnenčák

Kombinace lidové hudby, popu a rocku má spoustu příznivců jak u nás, tak na Slovensku. Vlajkovou lodí v našich končinách je formace Čechomor, za řekou Moravou zase Kandráčovci. Každý z obou souborů má odlišný způsob interpretace skladeb, a proto jejich tour slibovala pestrou podívanou. Potvrdilo se to i v Telči, kde jsme se byli podívat naživo.

Čechomor a Kandráčovci - Kandráčomor
© Warner Music
A nakonec právě z tohoto koncertu nyní vyšel i záznam. "Už po našem prvním soustředění na začátku roku bylo jasné, že naše spolupráce bude velkolepá," říká ke spojení s jedním z nejpopulárnějších souborů na Slovensku kapelník Čechomoru Karel Holas. Obě party mají vztah i k charitě a hned jejich první vystoupení na podporu válkou zmítané Ukrajiny mělo úspěch. "Hráli jsme spolu přes hudební most a s výsledkem jsme byli spokojení. Vybralo se přes 12,5 milionu korun," upřesňuje zpěvák a kytarista František Černý.

Ze společných večerů neskrývá radost ani lídr Kandráčovců Ondrej Kandráč. "Spoločný projekt s legendou českého folku je naplnenie chlapčenského hudobného sna Kandráčovcov," přiznává a dodává: "Úžasnú atmosféru tohto koncertu zaznamenala tiež televízia JOJ a na výsledok sa budeme môcť pozrieť už koncom roka 2022. Tešíme sa, že na českú časť turné nadviaže v budúcom roku časť slovenská."

Album si můžete poslechnout zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY