Iggy Pop prozradil detaily k chystané desce. Ponese název "Every Loser" a autor se na ní vrací ke kořenům

13.11.2022 11:18 - Kateřina Spacek | foto: Čestmír Jíra / Musicserver.cz

Iggy Pop nedávno ohlásil vydání další řadovky, detaily si ale tehdy nechal pro sebe. Až nyní řekl více: novinka ponese název "Every Loser" a vyjde 6. ledna 2023.

Půjde o Iggyho devatenácté sólové album a zároveň o první, které vyjde prostřednictvím nedávno oznámeného partnerství mezi Atlantic Records a Gold Tooth Records, novým labelem, založeným producentem Andrewem Wattem.

Iggy Pop - Every Loser
© facebook interpreta
Jak naznačuje pilotní singl "Frenzy", pětasedmdesátiletý muzikant dokazuje, že ani zdaleka nepatří do starého železa. Na nadcházející studiovce se totiž vrací ke kořenům. Skoro jako by ze zmiňované ochutnávky posluchač slyšel syrové kytary The Stooges.

Obal, jehož náhled vidíte vlevo, je originálním uměleckým dílem, které vytvořil světoznámý současný umělec Raymond Pettibon. Newyorský výtvarník vtrhl na scénu koncem 70. let a navrhl ikonické obaly alb pro Sonic Youth či Black Flag.

"Every Loser" bude k dispozici na vinylu a CD, a to i v limitované edici. Tracklist je následující: Frenzy, Strung Out Johnny, New Atlantis, Modern Day Rip Off, Morning Show, The News For Andy, Neo Punk, All The Way Down, Comments, My Animus Interlude, The Regency.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY