Iron Maiden opět míří do Prahy, zastávku turné "The Future Past" naplánovali na květen do O2 areny

07.11.2022 15:29 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Iron Maiden zahráli ani ne před půl rokem na pražském Sinobo Stadium a už ohlásili další koncert v české metropoli. Tentokrát míří na halové vystoupení v O2 areně a oproti předchozím dvěma domácím koncertům, které se zaměřovaly na best of průřez kariérou, bude program večera koncipován poněkud jinak. Britské heavymetalové legendy totiž aktuální turné "The Future Past" postavili na kombinaci posledního alba "Senjutsu" a oblíbené nahrávky z roku 1986 "Somewhere In Time".

Koncert se uskuteční 30. května 2023, předprodej vstupenek v sítích Ticketmaster a Ticketportal startuje 11. listopadu v 10:00, pro členy LiveNation klubu od od 9. listopadu v 10:00 do 11. listopadu v 9:00.

"Po vydání našeho nejnovějšího alba 'Senjutsu' jsme aktuální Legacy of the Beast Tour trochu aktualizovali tím, že jsme koncert zahájili prvními třemi písněmi z něj, a to v kulisách japonského paláce. Protože nemá příliš smysl to opakovat v rámci turné k albu 'Senjutsu', přemýšleli jsme o dalších možnostech a rozhodli jsme se vrátit k 'Somewhere In Time', protože toto turné se neobjevilo v různých retrospektivních turné k historii, která jsme v průběhu let odehráli. Vycházely z našich koncertních videí z 80. let a my jsme bohužel toto turné nenatočili. V průběhu let jsme měli od fanoušků spoustu žádostí o skladby z něj, takže je nyní zahrajeme, plus samozřejmě několik dalších, o kterých víme, že se vám budou líbit! Obzvlášť potěšující také bude, že konečně zahrajeme některé z epičtějších skladeb z 'Senjutsu', bylo to dlouhé čekání! Rok 2023 bude vzrušujícím obdobím a my se opravdu těšíme, až se se všemi opět setkáme v České republice," uvedla kapela v tiskovém prohlášení.

Po velkolepém open air turné, které čítalo celkem 139 zastávek, se Mejdni vrací do - na své poměry - intimity uzavřených hal. Support české show bude oznámen později.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY