Ve věku 55 let zemřela Mimi Parker z kapely Low

07.11.2022 12:09 - Ondřej Kocáb | foto: Jan Kuča / musicserver.cz

Smutná novinka vyskočila hned během nedělního rána na účtech americké formace Low. Bubenice a vokalistka Mimi Parker zemřela. Bylo jí 55 let. Její manžel a spoluhráč Alan Sparhawk v krátkém vzkazu potvrdil, že Mimi odešla v noci, obklopena rodinou a láskou, včetně té od fanoušků.

Mimi Parker se od konce roku 2020 léčila s rakovinou vaječníků. Low začátkem října kvůli její nemoci rušili už tak překládané turné po USA. "Uchovejte si její jméno v paměti a sdílejte tento okamžik s těmi, kdo vás potřebují. Láska je opravdu to nejdůležitější," zakončil Sparhawk své prohlášení.

Rodačka z Bemidji v Minnesotě se začala hudbě věnovat hned jako mladá. Spolu se sestrou experimentovala s gospelovými a country písněmi, které znaly od svých rodičů. Byla také součástí školní kapely. S budoucím chotěm se potkala již na základce. Skupinu poté založili v roce 1993 ještě spolu s Johnem Nicholsem.

Během kariéry vydali Low třináct studiových alb, přičemž uspěli hned se svým debutem "I Could Live In Hope" z roku 1994, který definoval žánr zvaný slowcore. Ke změně došlo po podpisu s labelem SubPop, pod jehož hlavičkou představili v roce 2005 sedmou řadovku "The Great Destroyer", na níž se posunuli směrem k rockovějšímu zvuku. S tímto labelem spojili i následující roky, včetně poslední nahrávky "Hey What", která opět získala převážně kladná slova od kritiků. V České republice formace naposledy vystoupila v roce 2019.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY