The Beatles připomínají výročí alba "Revolver" snovým videoklipem "I'm Only Sleeping"

03.11.2022 12:32 - Jiří V. Matýsek | foto: Universal Music

The Beatles oslavili šestapadesáté výročí vydání přelomového alba "Revolver" novým remixem, o který se postaral Giles Martin, syn původního producenta desky George Martina. Reedice, kterou v našem shopu pořídíte v pěti různých CD či LP edicí, vyšla společně s hromadou bonusového materiálu a do světa ji doprovodil zbrusu nový videoklip k písni "I'm Only Sleeping".

O ten se postarala britská výtvarnice a režisérka Em Cooper, jež za tímto účelem vytvořila 1 300 olejomaleb. Každou ručně namalovala na celuloid a pak nasnímala. Seřazené za sebou vytvořily snový dojem plynule se prolínajících obrazů, který zachycuje fázi mezi spánkem a probuzením. Hlavní postavou je tady John Lennon (ostatně autor skladby samotné), mihnou se zde ale i zbývající tři Beatlové. Prolínají se tu vzpomínky, obrazy z kariéry skupiny i až surreálné obrazy. Složitý proces výroby zhruba tříminutového vizuálu zabral několik měsíců.

Album "Revolver" je v pořadí již páté, které se v posledních několika letech dočkalo nového mixu. Vše v roce 2017 odstartovala nahrávka "Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band", následovaly kolekce "White Album" (2018), "Abbey Road" (2019) a "Let It Be" (2021).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY