Red Hot Chili Peppers si na benefičním koncertě střihli hit "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany

03.11.2022 09:21 - Ondřej Kocáb | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Red Hot Chili Peppers si užívají perfektní rok, během kterého vydali hned dvě řadovky - "Unlimited Love" a "Return Of The Dream Canteen". Mezitím vyjeli na světové turné, a to i s kytaristou Johnem Frusciantem. Měli tedy hodně napilno, přesto se našlo místo pro benefiční večer pro neziskovou vzdělávací organizaci Silverlake Conservatory of Music, kterou v roce 2001 založil basák Flea.

Kromě nových singlů "Eddie" a "Here Ever After" zazněly i klasiky jako "Californication", "By The Way" či "Scar Tissue". K tomu všemu však legendární rockeři přidali i dva covery. Od Ramones, od kterých už si půjčovali v minulosti, zahráli "I Remember You". Speciální tečkou pak byla pocta Nirvaně, od které zazněl snad největší hit "Smells Like Teen Spirit".

Anthony Kiedis se zakrytým obličejem odzpíval první verš, rozjetého refrénu se následně ujal Frusciante. Skupina z Kalifornie tímto kouskem zavzpomínala na rok 1991, kdy sama vydala album "Blood, Sugar, Sex, Magik" a na následnou šňůru k němu si vybrala právě Nirvanu, jež ten rok opanovala žebříčky s deskou "Nevermind". Flea tehdy během jednoho z vystoupení doprovázel Nirvanu na trumpetu.

Sám Kiedis se k onomu turné nedávno vyjádřil v show Howarda Sterna. Zavzpomínal, že byl v okolí Kurta Cobaina docela nervózní, protože těžko skrýval obdiv k jeho práci. Jenže frontman seattleské skupiny nebyl zrovna typ člověka, co by si chtěl povídat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY