Temní Heilung přivezou do Prahy svou magickou show už tento pátek

01.11.2022 09:31 - Ondřej Hricko | foto: Maurice Nunez

Mezinárodní formace Heilung letos vydala své třetí album "Drif", které společně se svými předchozími počiny "Ofnir" a "Futha" představí již tento pátek 4. listopadu v Praze. Po festivalovém setu na Basinfirefestu se tak jedná o jejich druhou letošní návštěvu České republiky. Tentokrát zamíří do prostor Fora Karlín, které je aktuálně již téměř vyprodané, pár posledních vstupenek koupíte zde.

Společně s Heilung zahraje speciální host, kterým je italská umělkyně Lili Refrain pocházející z Říma. Tato multiinstrumentalistka během svých koncertů používá kromě vlastního vokálu také elektrickou kytaru, perkuse, syntezátor a smyčkování (tzv. looping), aniž by používala počítač nebo předem nahrané stopy. Každý její koncert je tak unikátním zážitkem.

Heilung jsou svým rukopisem ojedinělým úkazem na hudební scéně. Každý jejich koncert je pradávným rituálem, doprovázený vizuálně i hudebně podmanivým konceptem. Kapela využívá celé škály netradičních nástrojů a zvuků od lidských kostí, tekoucí vody až po staré rámové bicí. Texty zase obsahují originální přepisy z runových kamenů a zachovaných kopí, amuletů a dalších artefaktů nebo básní, které se zabývají historickými událostmi.

Vstupenky jsou ještě stále k dispozici v síti Ticketmaster za 1 090 Kč. Jedná se o přesunutý koncert z původního termínu 12. listopadu 2021. Vstupenky na toto datum zůstávají platné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY