Bono z U2 posílá do knihkupectví svou autobiografii

01.11.2022 17:37 - Jiří V. Matýsek | foto: Penguin Random House

Bono, frontman irských U2, je v hudebním světě stále nepřehlédnutelnou osobností. Vedle hudby samotné jsou to i jeho aktivity v oblasti boje proti nemoci AIDS a chudobě. Popsány o něm byly stohy stránek, vyšla spousta článků i několik knih. Nikdy ale o svém životě nemluvil, respektive nepsal on sám. To se změnilo letos 1. listopadu, kdy vyšla autobiografie "Surrender: 40 Songs, One Story". Připravilo ji britské vydavatelství Penguin Random House.

Kniha, o které se už nějakou dobu šuškalo, má podobu čtyřiceti kapitol pojmenovaných podle písní zpěvákovy domovské kapely. Texty, které zahrnují jak vzpomínky na dětství, tak hudební kariéru a Bonův aktivismus, dále doplňuje 40 autorových kreseb. "Bono píše s upřímností, sebereflexí a humorem, čímž otevírá bránu ke svému životu, rodině, přátelům a víře," uvádí anotace. Publikace je zatím k dispozici pouze v angličtině, české vydání je ale rovněž v plánu.

Den po vydání, 2. listopadu, rovněž odstartuje propagační šňůra, během níž rocker představí své dílo na setkání s fanoušky. Všech čtrnáct zastávek v Evropě, Spojených státech a Kanadě už je nyní vyprodáno. Ke vstupence dostal každý kupující zároveň i jeden výtisk Bonovy autobiografie.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY