Iggy Pop chystá novou studiovku

26.10.2022 09:38 - Kateřina Spacek | foto: Čestmír Jíra / Musicserver.cz

Nestárnoucí punker Iggy Pop je opět ve studiu. Zatím nepojmenované album vyjde na labelu Gold Tooth Records producenta Andrewa Watta ve spolupráci s Atlantic Records. První singl "Frenzy" muzikant představí 28. října.

Jedná se o Popovu první řadovku od nahrávky "Free" z roku 2019. On sám letos objížděl svět se svým turné, ale kvůli problémům s vízy pro jeho koncertní kapelu z Francie nemohl odehrát plánovaný set na kalifornském festivalu Desert Daze. Na začátku příštího roku už ale bude headlinerem přehlídky Destination Chaos v Dominikánské republice.

"Jsem chlapík bez košile, který pořád válí," uvedl Iggy, kterému je nyní 75 let. "Andrew a Gold Tooth to chápou, a tak jsme udělali desku postaru." Zmíněný Watt k tomu ještě dodal: "Tohle album bylo vytvořeno tak, aby se dalo hrát tak nahlas, jak jen to půjde."

Andrew Watt v minulosti pracoval s Ozzym Osbournem, Morrisseyem, Post Malonem, Edem Sheeranem či Eddiem Vedderem a jeho Pearl Jam. Ačkoli další podrobnosti nebyly oznámeny, v některých písních prý posluchači budou moci ocenit bubenický skill Chada Smitha z Red Hot Chili Peppers nebo Joshe Klinghoffera.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY