Irští hitmakeři Kodaline vydali nové album. Představí ho v pondělí ve Foru Karlín

21.10.2022 18:25 - Tisková zpráva | foto: D Smack U

V pátek 14. října vyšlo dlouho očekávané živé album irské kapely Kodaline pojmenované "Our Roots Run Deep". Parta v čele se Stevem Garriganem jej natočila letos v březnu ve vyprodaném dublinském Olympia Theatre. Čeští fanoušci této mezinárodně úspěšné skupiny se živého podání nahrávky dočkají už v pondělí 24. října ve Foru Karlín. Jako support se představí zpěvák a skladatel St. Lundi. Poslední sólový koncert Kodaline ve Velkém sále Lucerny byl beznadějně vyprodaný, s nákupem vstupenek proto raději neváhejte. Pořídíte je za 790 Kč + poplatky v síti Ticketmaster.

Kodaline plakát
© D Smack U
Když Kodaline vešli na začátku letošního března na pódium útulného vyprodaného divadla Olympia Theatre v Dublinu, zpěvák a multiinstrumentalista Steve Garrigan, basák a zpěvák Jason Boland, kytarista a zpěvák Mark Prendergast a bubeník a zpěvák Vinny May pocítili sílu přátelství, bratrství a jejich hudební komunity. Tenhle irský kvartet pocítil hlavně velkou úlevu po dvou letech pandemie, po rozdělení jednak od sebe navzájem, ale hlavně od svých fanoušků, jejichž přízeň si pracně budovali od roku 2011. Pocit tohoto nádherného uvolnění prodchnul "Our Roots Run Deep", zbrusu nové album formace, které nabízí sedmnáct písní zahraných naživo - nejlepší písničky skupiny a tři skvostné coververze.

"Takovou desku jsme si přáli už dlouho natočit a je to pro nás něco úplně nového," vysvětluje kapela. "Je to syrová a neupravovaná akustická kolekce písniček. Chtěli jsme co nejlépe zachytit atmosféru a energii koncertu. Byla to intimní show v našem nejoblíbenějším divadle v Dublin City doma v Irsku. Doufám, že se vám bude líbit, stejně jako jsme si užili ten koncert my."

Se svým posledním studiovým albem "One Day At A Time" slavili Kodaline velký úspěch. Album bylo streamováno více než 300 milionkrát a na YouTube nasbíralo dalších 150 milionů zhlédnutí. V roce 2019 kapela odehrála největší koncerty své kariéry - doma v Dublinu vyprodali dva obrovské koncerty pod širým nebem v St. Anne’s Park, zatímco desetidenní britské turné vyvrcholilo vystoupením ve vyprodaném londýnském Roundhouse. Vystoupili také na festivalech Lollapalooza, Benicàssim a Open’er a stali se první irskou kapelou, která koncertovala na obrovském festivalu NH7 Weekender v Pune v Indii. Turné po Asii zahrnovalo vystoupení ve Vietnamu na Monsoon Music Festival in Vietnam a koncerty v Číně, Japonsku, Jižní Koreji, Filipínách, Malajsii, Indonésii, Thajsku, Taiwanu a Singapuru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY