shop.musicserver.cz
Nové desky 23/2020 - od Norah Jones přes Kodaline po Liama Gallaghera

Nové desky 23/2020 - od Norah Jones přes Kodaline po Liama Gallaghera

Vydáno: 17.06.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Capitol Records

Tento týden bude mít silné zastoupení v podobě Norah Jones, Ambrose Akinmusira, GoGo Penguin a domácích Clarinet Factory. K nim se přidají bokovka Colbie Cailat, irští Kodaline se svou čtvrtou deskou, oblíbení Larkin Poe, vítězka SuperStar Tereza Mašková, Jack Garratt, rocková Vega a především Liam Gallagher bez šťávy.

V pátek 12. června vyšly tyto nové tituly:

Norah Jones - Pick Me Up Off The Floor (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / alternativní folk

Norah Jones - Pick Me Up Off The Floor
Loňské album Norah Jones "Begin Again", které se spíše blížilo rozsáhlejšímu EP, fanoušky příliš nenadchlo a v rámci její diskografie se jedná o vyslovený propadák. S novou deskou "Pick Me Up Off The Floor" tak má newyorská hudebnice co napravovat. Jedenáct písniček má tentokrát celkovou stopáž tři čtvrtě hodiny a stylově se drží spíše v jazzových vodách s lehkými příměsi alternativy a folku. Většinu skladeb si Norah napsala a produkovala sama. S několika jí vypomohl Jeff Tweedy z Wilco a ve studiu její klavír doplnili bubeník Brian Blade, kontrabasista Jesse Murphy, saxofonista Leon Michels či trumpetista Dave Guy. O tom, že osmá studiovka devítinásobné držitelky Grammy stojí opět za pozornost, se můžete přesvědčit prostřednictvím jejího YouTube profilu. Nemusíme snad ani doplňovat, že titul bude k dostání také na vinylu.


Liam Gallagher - MTV Unplugged (Live At Hull City Hall) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: brit pop / rock

Liam Gallagher - MTV Unplugged (Live At Hull City Hall)
Liam Gallagher v loňském roce vydal velmi dobře přijaté album "Why Me? Why Not", ovšem ještě několik týdnů předtím odehrál na radnici v Hullu další koncert ze série MTV Uplugged. Deset písniček, které na záznamu tohoto vystoupení najdete, tvoří jeho vlastní tvorba z obou sólovek, kterou doplnil i několika hity Oasis. Mezi nimi uslyšíte například "Champagne Supernova", "Stand By Me", "Some Might Say" či "Sad Song". Album bude vedle digitálních platforem k dostání také na CD a vinylu. Video podoba je prozatím v nedohlednu, ovšem několik ukázek Liam sdílí na svém YouTube profilu.


Jack Garratt - Love, Death & Dancing (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / trip hop / electronica

Jack Garratt - Love, Death & Dancing
Anglický multiinstrumentalista a zpěvák Jack Garratt si pro nahrání své druhé desky musel vzít volno. Začal ji tvořit krátce po ukončení turné k debutu "Phase", ovšem sám kriticky přiznal, že to, co vytvořil, bylo "celé špatné a hrozný odpad". Nový impuls přišel ve chvíli, kdy se setkal s producentem Garretem Leem, jehož zná celý svět pod jménem Jacknife Lee a který pomáhal na svět nahrávkám Taylor Swift, U2, R.E.M., The Killers, Robbieho Williamse, Snow Patrol, Bloc Party či Weezer. K této dvojici se pak připojil ještě o něco méně slavný James Flannigan, jehož práci můžete znát z alb Kodaline, Lucy Spraggan, Mariny nebo Carly Rae Jepsen. Výsledkem je album "Love, Death & Dancing" a celkem dvanáct písniček, z nichž velkou část rodák z Little Chalfont v Buckinghamshire už představil prostřednictvím dvojice stejnojmenných ípíček a taky na jeho YouTube profilu.


Kodaline - One Day At A Time (Awal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Kodaline - One Day At A Time
S deskou "One Day At A Time" přidává populární skupina Kodaline novou kapitolu do svého historického vývoje. Navazuje na trojici veleúspěšných děl, která se pyšní prvenstvím v řadě žebříčků. Na novince se osazenstvo formace chtělo "vrátit ke kořenům". Většina alba vznikla v nahrávacím studiu v Dublinu a produkci obstaral baskytarista Jason Boland. Tracklist čítá celkem deset kousků a ke dvěma z nich muzikanti připravili i videa. Najdete je na oficiálním webu kapely.


Larkin Poe - Self Made Man (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jižanský rock / roots rock

Larkin Poe - Self Made Man
Americká kapela Larkin Poe velmi rychle po vydání debutu "Kin" v roce 2014 a poté, co byla zvolená objevem Glastonbury, zakotvila na koncertních pódiích po celém světě včetně Česka. Další úspěch přišel s jejich předloňskou deskou "Venom & Faith", která si vysloužila nominaci na Grammy, a v nastoleném trendu by kvartet jistě dále pokračoval i na své aktuální nahrávce "Self Made Man". Jedenáct písniček, v nichž sestry Lovellovy jako hosta přivítaly Tylera Bryanta, je podle nich dosud textově nejpozitivnějších a odráží se v nich radost, kterou cítí a které si váží. Zda tomu tak opravdu je, zjistíte na jejich YouTube profilu, případně na pražském koncertu, který by se po přesunu měl konat v březnu příštího roku.


Ambrose Akinmusire - On The Tender Spot Of Every Calloused Moment (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / fusion jazz

Ambrose Akinmusire - On The Tender Spot Of Every Calloused Moment
Norah Jones není zdaleka jedinou osobou, která zde tento týden zastupuje jazz. Další je trumpetista Ambrose Akinmusire. Se slavnější kolegyní mimochodem sdílí stejné vydavatelství Blue Note. "On The Tender Spot Of Every Calloused Moment" je jeho pátou studiovou nahrávkou s jedenácti skladbami, které s ním nahráli jeho dlouholetí spoluhráči: klavírista Sam Harris, kontrabasista Harish Raghavan a bubeník Justin Brown. Pokud máte rádi fusion jazz v kombinaci s post bopem a free jazzem, navštivte YouTube kanál Blue Note, kde je celá deska k dispozici.


Tereza Mašková - Zmatená (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electrop pop

Tereza Mašková - Zmatená
Vítězka páté řady Česko Slovenské SuperStar Tereza Mašková po předloňské kompilaci soutěžních vystoupení vydává debutové album. Nazvala jej "Zmatená" a připravila pro něj celkem dvanáct písniček, včetně již zveřejněných singlů "Žár", "New Me", "O nás dvou" a "Láskou se splést". Jejich autory jsou například Peter Graus, Tomáš Zubák a Oliver Žilák z Creative Music House, Martin Kučera z Čardáše klaunů, Tomáš Snášel z Mafia Records, Zoli Šallai a Igor Timko z No Name, členové Jananas Jana Infeldová a Jan Vávra a také Xindl X. Třemi autory, které na desce i uslyšíme, jsou Marek Ztracený, Ondřej G. Brzobohatý a také již zesnulý Aleš Kubát. Co z tohoto všeho vzniklo, zjistíte na YouTube kanálu zpěvačky.


BPMD - American Made (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

BPMD - American Made
Nová superskupina BPMD by měla zajímat hlavně ostřílené rockery. V jejím line-upu nenajdete nikoho jiného než Bobbyho Blitze z Overkill, Mikea Portnoye ze Sons Of Apollo, Marka Menghiho z Metal Allegiance a Phila Demmela z Vio-Lence. Společně se sešli a nachystali desku plnou předělávek slavných kousků sedmdesátých let. Na posluchače čeká deset dobře známých songů v novém kabátku - pro příklad jmenujme "Toys in the Attic" původně z dílny Aerosmith, "Beer Drinkers & Hell Raisers" od ZZ Top nebo "Saturday Night Special" od Lynyrd Skynyrd. Ukázky najdete na nuclearblast.de.


Tip týdne

Gone West - Canyons (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country pop

Gone West - Canyons
O americké country-popové kapele Gone West jsme dosud nepsali, což je možná trochu chyba. Čtyřčlenná formace se dala dohromady před dvěma roky a její hlavní postavou je zpěvačka Colbie Caillat, kterou není nutné dále představovat. Dalšími členy jsou pak spoluautor jejích největších hitů Jason Reeves, jeho manželka a polovina dua The JaneDear Girls Nelly Joy a písničkář Justin Young, s nímž byla Colbie svého času zasnoubená. Na začátku loňského roku vydali EP "Tides", na nějž nyní konečně navazují právoplatným debutem "Canyons". Podstatnou část alba si produkovali sami, se zbylou jim vypomohl Jamie Kenney (Miranda Lambert, Dierks Bentley, David Archuleta), Eric Arjes (Tim McGraw, Lonestar), a dokonce i strůjce úspěchu Taylor Swift Nathan Chapman. Že jejich propojení country a surf popu stojí za pozornost, si můžete ověřit na jejich YouTube profilu.


Clarinet Factory - Pipers (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / alternativní folk / klasický crossover

Clarinet Factory - Pipers
Soubor čtyř klarinetistů s klasickým vzděláním Clarinet Factory se svým posledním albem "Meadows" zaznamenal řadu úspěchů včetně ceny Classic Prague Awards, ale neznamená to, že by se na letošním albu "Pipers" snažil jeho koncept opakovat. Spíše naopak. Deset skladeb, které kvartet nahrával téměř live ve Studiu SONO, se tentokrát ubírá novým směrem. Svým dílem k tomu přispěl host Milan Cimfe, jenž dodal špetku rockové energie, a pak také větší využití elektronických i akustických nástrojů od looperů přes efektová zařízení až třeba po elektronický klarinet. Výsledkem je styl, v němž dominují prvky alternativy, jazzu či world music se zvukovými experimenty i klasickou písňovou formu, s texty v angličtině, češtině a španělštině. Lepší obrázek si uděláte na stránkách vydavatelství Supraphon, kde je album k dispozici také v Hi-Res kvalitě 24 bit / 48 kHz.


GoGo Penguin - GoGo Penguin (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / electronica

GoGo Penguin - Gogo Penguin
Manchesterské trio GoGo Penguin i přes koronavirovou krizi dále dodržuje dvouletou periodicitu vydávání svých alb - jeho čerstvá, pátá nahrávka nese pouze jméno formace. Klavírista Chris Illingworth, bubeník Rob Turner a kontrabasista Nick Blacka pro své příznivce připravili celkem deset instrumentálních kompozic a podle prvních ukázek, které naleznete na jejich YouTube profilu, se zdá, že se tentokrát přiklonili o něco více na jazzovou stranu, ačkoli i prvky elektroniky jsou v nich jasně patrné. Posoudit to můžete také na čtyřech listopadových koncertech v Praze, Trutnově a Olomouci. Album bude k sehnání také na vinylu.


EP

  • WILD - Yours & Mine (Nettwerk Music Group)
    Za názvem WILD se skrývá hned několik hudebních uskupení. My vám tentokrát představíme indiepopové trio z Los Angeles, které u nás není dosud příliš známé. To ovšem neznamená, že by jeho EP "Yours & Mine" nestálo za pozornost. Šest písniček, včetně jedné spolupráce s Jonem Bryantem, lze přirovnat například k Echosmith nebo Sheppard a vy se s nimi můžete seznámit na YouTube.
  • RMR - Drug Dealing Is A Lost Art (Warner Music)
    Černá lyžařská kukla, z níž koukají pouze zlaté zuby a zlaté šperky, a okolo parta ozbrojených kolegů, to je americký rapper RMR. Nejdivnější na něm ovšem je, že se netají obdivem ke countryovým Rascal Flatts. Nyní vydává debutové EP, na kterém najdete hned osm skladeb a také hosty jako Lil Baby, Future a Westside Gunn. Svůj melodický rap prezentuje na YouTube.
  • Death Valley Girls - Breakthrough (EP) ()
    Zajímá vás, jak může znít spojení garage rocku, psych popu a proto metalu? Pak jsou tu pro vás losangeleské Death Valley Girls a jejich dvoupísňové "Breakthrough", které můžete zkoumat na jejich bandcampu.
  • Melody - Teachers Pet (Lauren Records)
    Indiepopová písničkářka Melody Caudill vydává své druhé EP "Teachers Pet", na nějž umístila celkem pět skladeb založených na kytarovém zvuku s jemným nádechem psychedelie. Seznámit se s ní můžete prostřednictvím jejího bandcampu.


Black Orchid Empire - Semaphore (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Black Orchid Empire - Semaphore
Black Orchid Empire tvoří mohutnou rockovou hudbu, ve které se snoubí surová drsnost s krásnými melodiemi. Svůj debut "Archetype" hudebníci představili v roce 2016 a rozhodně jím zaujali. Následující nahrávka "Yugen" už vyšla pod větším vydavatelstvím a posluchači z ní byli nadšení. Nyní míří na pulty třetí deska "Semaphore", na které se rockeři posouvají zase o kus dál. Ukázky najdete na jejich webu. O svůj názor na ně se s námi můžete podělit v komentářích.


Figg - Figg (Dissociated Press)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Figg - Figg
Seattleští indierockeři Carissa's Weird jsou už devět let hudební historií, ovšem její dva členové Mat Brooke a Jenn Champion pokračují dále jako Figg. Aktuálně vydávají své eponymní debutové album, na němž naleznete desítku skladeb a které se vlastně od tvorby rozpadlé formace příliš neliší. Stále vyznávají spíše klidnější tempo, pozvolnou rytmiku a styl blížící se folku. Lepší obrázek si uděláte poslechem alba na bandcampu.


Louise Goffin - Two Different Movies (Majority Of One)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / americana

Louise Goffin - Two Different Movies
Americká písničkářka Louise Goffin je dcerou Carole King, v minulosti hrála na banjo společně s Bryanem Ferrym a na kytaru doprovázela Tears For Fears při jejich turné. Že jablko nepadá daleko od stromu i v té autorské oblasti, dokazuje již od roku 1979 a čerstvě i na svém novém albu "Two Different Movies". Deset písniček se pohybuje mezi folkem a americanou, do nichž autorka přimíchává ještě rock 'n' roll, pop a špetku filmové avantgardy. Společně s ní se na desce podíleli také Billy Harvey, Emmett Spooner a další. První kousky můžete ochutnávat na YouTube písničkářky.


Boney James - Solid (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / soul / r'n'b

Boney James - Solid
Americký jazzový saxofonista, čtyřnásobný držitel ceny Grammy Boney James se vrací se svoji sedmnáctou studiovou deskou. Nazval ji "Solid" a jistě by s ní rád navázal na úspěch tři roky starého předchůdce "Honestly", který nejenže dobyl vrchol jazzového žebříčku, ale velmi dobře bodoval i v Billboard 200. Pro tento účel hudebník nahrál a vybral celkem jedenáct písní včetně skladby "Be Here", v níž si zahostoval R&B zpěvák Kenny Lattimore. Dle jeho vlastních slov je jejich cílem vnést do dnešní doby trochu klidu. Zda se mu to podařilo, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Jehnny Beth - To Love Is To Live (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop rock

Jehnny Beth - To Love Is To Live
Jehnny Beth se rozhodla, že sbírku lovesongů nenapíše. Když se původem francouzská zpěvačka v roce 2011 pustila do psaní skladeb pro debut své punkové kapely Savages, vyhodnotila témata jako identita a cenzura daleko zábavnější, a postavila na nich celou nahrávku. Před přípravami druhé desky se ale něco změnilo a tak trochu naplánovaně vzniklo CD "Adore Life". Nyní, čtyři roky poté, tu máme její novou sólovku "To Love Is To Live". Produkci obstaral zpěvaččin dlouholetý partner Johnny Hostile. K fanouškům míří jedenáct skladeb, některé z nich si můžete poslechnout na YouTube.


V krátkosti

  • Connie Han - Iron Starlet (Bertus)
    Excelentní americká jazzová klavíristka vydává své třetí album s desítkou skladeb, na nichž se společně s ní podíleli trumpetista Jeremy Pelt, kontrabasista Ivan Taylor a bubeník Bill Wysaske, který celou nahrávku produkoval. První ukázky uslyšíte na YouTube profilu labelu Mack Avenue.
  • Cory Smythe - Accelerate Every Voice ()
    Americký klavírista, známý ze spolupráce s Hilary Hahn či Jeffem Myersem, nahrál alternativně a experimentálně orientovanou nahrávku. Devět skladeb opět produkoval David Breskin a vy je můžete okusit na Smythově webu.
  • Francesa Blanchard - Make It Better (Tone Tree Music)
    Ve Francii narozená a ve Vermontu trvale usazená písničkářka představuje své třetí album a na něm devět skladeb, které jsou o překonání zlomeného srdce a vyléčení bolesti. Celou nahrávku již sdílí prostřednictvím svého bandcampu.
  • Nate Lee - Wings Of A Jetliner ()
    Oceňovaný mandolinista a zpěvák vydává kolekci s dvanácti skladbami, v nichž míchá bluegrass s folkem, současnou akustickou hudbou i klasickou country. Seznámit se s nimi můžete na jeho YouTube profilu.
  • Spacey Jane - Sunlight (Bertus)
    Pokud vás bluegrass nebere a máte raději garážové kytarovky a indie rock, pak tu pro vás máme debut australské čtveřice. Část z dvanácti písniček už nahráli na svůj bandcamp.
  • Chloe x Halle - Ungodly Hour (Parkwood)
    Sesterské R&B duo z Atlanty, které již dvakrát doprovázelo Beyoncé na jejím turné, vydává své druhé album. Ve třinácti skladbách dochucuje svůj domovský žánr elektronikou. V jedné skladbě jim vypomohli Swae Lee a Mike Will Made-It, ukázky najdete na jejich YouTube profilu.
  • Bibio - Sleep On The Wing (Warp Records)
    Anglický písničkář a experimentátor kombinující indie folk a elektroniku, který je známý i českému publiku, se vrací po dvou letech a na předprázdninový trh přihazuje deset novinek, které dal k poslechu na svůj YouTube kanál.
  • Ellen Allien - AurAA (BPitch)
    Příznivcům techna a tech housu jistě není třeba tuto německou DJku představovat. Její nové album nabídne celkem sedm tracků, na nichž se podílel i Pablo Mateo Sanchez. Poslouchat je můžete na bandcampu.
  • Markus Stockhausen - Wild Life (Sony Music)
    Po patnácti letech se v roce 2018 opět na pódiu setkali bratři Stockhausenovi. Trumpetista Markus a saxofonista Simon se spojili s dalšími hudebníky v projektu "Wild Life", který se nyní dostává také na hudební nosiče. Několik ukázek z něj sdílí na svém YouTube profilu
  • Rachel Beck - Stronger Than You Know
    Chybí vám už trochu Birdy? Jestli ano, pak vyzkoušejte debut této kanadské popové písničkářky. Stylově jsou si poměrně blízké, i když Rachelin zvuk je více kytarový a využívá jiné hudební nástroje. Podobnost a rozdíly můžete zkoumat prostřednictvím YouTube .


Dále vychází:

Adeline - Intérimes (EP) ()
Aversions Crown - Hell Will Come For Us All (Mystic Production)
Bazarian - Sight Lines (EP) ()
Blue Oyster Cult - iHeart Radio Theater NYC 2012 (BluRay) (Mystic Production)
Built To Spill - Built To Spill Plays The Songs Of Daniel Johnston (Mystic Production)
Coriky (Ian Mackaye, Joe Lally, And Amy Farina) - Coriky (Bertus)
Curse The Son - Excruciation (Bertus)
Disheveled Cuss (Nick Reinhart Of Tera Melos) - Disheveled Cuss (Bertus)
Dougie Poole - The Freelancer’s Blues (Bertus)
Drab City - Good Songs For Bad People (Bertus)
El Shirota - Tiempos Raros ()
Electric Mob - Discharge (Mystic Production)
Fermentor - Continuance ()
Flying Horseman - Mothership (Bertus)
Foetal Juice - Gluttony (Gore House Productions)
Gum (Jay Watson Of Pond And Tame Impala) - Out In The World ()
House Of Lords - New World - New Eyes (Mystic Production)
Jan Čižmář - Codex Jacobides / Praga Circa 1600 (Supraphon)
John Craigie - Asterisk The Universe ()
Jonas Kaufmann - Verdi: Otello (Sony Music)
Kramer - Songs We Sang In Our Dreams ()
La Lucha - Everybody Wants To Rule The World (Bertus)
LVRA - LVCID (EP) ()
Magnus Karlsson Free Fall - We Are The Night (Mystic Production)
Michael Angelo Batio - More Machine Than Man (Bertus)
Mike Peters (Of The Alarm) - Hurricane Of Change ()
Mondo Cozmo - New Medicine (Universal)
Moonlight Haze - Lunaris (Bertus)
Naeem (Fka Spank Rock) - Startisha (Bertus)
NCT-127 - NCT #127 Neo Zone: The Final Round (Bertus)
Nemesium - Continua (Mystic Production)
Nemesium - Continua (Limited) (Mystic Production)
Nihiloxica - Kaloli (Bertus)
Nir Felder - II ()
Noveller - Arrow (Bertus)
Nuria Rial & Artemandoline - Venice's Fragrance (Sony Music)
Oracle - Hindsight 2020 (Pavement Entertainment)
Orlando Weeks (Of The Maccabees) - A Quickening (Bertus)
Paper Idol - Money For Flowers (EP) ()
Paralydium - Worlds Beyond (Mystic Production)
Photay - Waking Hours (Bertus)
Různí - The Eddy (Songs From The Netflix Original Series) ()
Sammy Brue - Crash Test Kid (Bertus)
Session Victim - Needledrop Remixed (Bertus)
Shape Of Water - Great Illusions (Eclipse Records)
Skott - Always Live For Always (Cosmos)
Smackbound - 20/20 (Mystic Production)
Stinky - Of Lost Things (Bertus)
Sven Gali - 3 (EP) ()
Tengger - Nomad (Bertus)
Teodor Currentzis - Beethoven: Symphony No. 5 In C Minor, Op. 67 (Sony Music)
The Eddy - The Eddy (Sony Music)
The Explorers Club - The Explorers Club / To Sing And Be Born Again ()
The France - Indie Kate (EP) ()
The Sounds - Things We Do For Love ()
Thomas Azier - Love, Disorderly (Hylas Records)
Ulthar - Providence (Bertus)
Unwed Sailor - Look Alive (Bertus)
Vega - Grit Your Teeth (Mystic Production)
Waaju - Grown (Olindo Records)
Wargirl - Dancing Gold (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Ambrose Akinmusire - On The Tender Spot Of Every Calloused Moment (Universal)
Beth Jehnny - To Love Is To Live (Universal)
Blue Oyster Cult - Curse Of The Hidden Mirror (Mystic Production)
Blue Oyster Cult - IHeart Radio Theater Nyc 2012 (Mystic Production)
BPMD - American Made (Mystic Production)
Coriky (Ian Mackaye, Joe Lally, And Amy Farina) - Coriky (Bertus)
Curse The Son - Excruciation (Bertus)
Disheveled Cuss (Nick Reinhart Of Tera Melos) - Disheveled Cuss (Bertus)
Dougie Poole - The Freelancer’s Blues (Bertus)
Drab City - Good Songs For Bad People (Bertus)
Glenn Gould - Beethoven: The 5 Piano Concertos (Sony Music)
GoGo Penguin - Gogo Penguin (Universal)
Gone West - Canyons (Bertus)
Janis Joplin - Pearl (Sony Music)
Klaus Nomi - Klaus Nomi (Sony Music)
Klaus Nomi - Simple Man (Sony Music)
Liam Gallagher - MTV Unplugged (Live At Hull City Hall) (Warner Music)
Manic Street Preachers - Gold Against The Soul (Remastered) (Sony Music)
Naeem (Fka Spank Rock) - Startisha (Bertus)
Nihiloxica - Kaloli (Bertus)
Norah Jones - Pick Me Up Off The Floor (Universal)
Noveller - Arrow (Bertus)
Orlando Weeks (Of The Maccabees) - A Quickening (Bertus)
Peter Gabriel - Rated PG (Universal)
Sammy Brue - Crash Test Kid (Bertus)
Spacey Jane - Sunlight (Bertus)
Steve Hackett - Genesis Revisited: Live At The Royal Albert Hall - Remaster 2020 (Sony Music)
Stinky - Of Lost Things (Bertus)
Tengger - Nomad (Bertus)
The 1975 - Notes On A Conditional Form (Universal)
The Eddy - The Eddy (Sony Music)
Theatre Of Tragedy - Assembly (Mystic Production)
Ulthar - Providence (Bertus)
Unwed Sailor - Look Alive (Bertus)
Wargirl - Dancing Gold (Warner Music)

Reedice:
Blue Oyster Cult - Curse Of The Hidden Mirror (Mystic Production)
Blue Oyster Cult - iHeart Radio Theater NYC 2012 (Mystic Production)
Manic Street Preachers - Gold Against The Soul (Remastered) (Sony Music)
Peter Gabriel - Rated PG (Universal)
Theatre Of Tragedy - Assembly (Mystic Production)

NÁZORY
  • Hull City Hall (Adele, 17.06.2020 13:57) Reagovat

    Už je to tady, už je to tady!....Li-am!Li-am!Li-am!

  • Napriste nez napisete blbost, tak si laskave overt... (Radek, 20.06.2020 12:57) Reagovat

    Napriste nez napisete blbost, tak si laskave overte fakta. GoGo Penguin nevydava nove album, ale pouze reedici sveho prvniho pocinu.

    • Re: Napriste nez napisete blbost, tak si laskave overt... (Tomáš Parkan - autor, 21.06.2020 22:12) Reagovat

      Nezlobte se na mě, ale pro jistotu jsem si opakovaně přečetl tiskovou zprávu Blue Note Records a o žádné reedici tam rozhodně nepíší a naopak album s názvem "GoGo Penguin" popisují jako následovníka předchozí desky "A Humdrum Star". Nehledě na to, že i samotná kapela na svém facebooku sdílí videa z natáčení "nového alba".

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues (19.03.2024 09:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Návrat Oasis? Podle Liama by k tomu stačila bonboniéra od Noela (10.03.2024 09:04)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Tereza Mašková zve novým klipem "Jíst, spát, meditovat, milovat" na své první turné (04.03.2024 07:51)
- Recenze: Liam Gallagher a John Squire úspěšně ignorují fakt, že je 21. století (04.03.2024 00:00)
- Oasis mají namířeno do Rokenrolové síně slávy. Liam nemá radost (29.02.2024 08:06)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Liam Gallagher a John Squire chtějí na společné desce oživit ducha indie rocku (16.02.2024 14:45)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu