Temnější odstíny folku a country ukážou v Kabinetu MÚZ Munly & The Lupercalians

22.10.2022 09:59 - Tisková zpráva | foto: Gary Isaacs

Mix temného folku a country, to je projekt Munly & The Lupercalians, který tvoří členové Slim Cessna's Auto Club a Denver Broncos UK. V pondělí 24. října dorazí do Kabinetu MÚZ. Kdo někdy viděl tyhle americké muzikanty živě, musí zase dorazit. Ale pozor, tentokrát je nemusíte poznat, protože hrají maskovaní. Večer navíc otevře Václav Havelka, kterého známe coby frontmana kapely Please The Trees. Jeho set bude skvělým úvodem pro tento kouzelný večer plný alternativní country.

MUNLY & THE LUPERCALIANS (USA)
A je to tady: naše milovaná, báječná, úžasná a nedostižná coloradská čtveřice ošlehaná a ožehnutá vichrem a sluncem Skalistých hor je zpět: Slim Cessna, Dwight Pentacost, Rebecca Vera a hlavně samozřejmě Munly.

Po pověstných smrštích v podobě Slim Cessna's Auto Clubu a po jeho komorní verzi jménem Denver Broncos U.K. neboli DBUK jsou tu konečně také ve své možná nejuznávanější inkarnaci. Pohybují se sice pořád na pomezí alt-country, gotického rocku, blues i gospelu, ovšem jaksi v jiné temnější dimenzi. Dámy a pánové, jsou tu Munly & The Lupercalians.

Munly se proslavil také jako mistr pera v žánru fantasy a před časem vydal nový román "Confessions To Scare..." o zemi zvané Lupercalia. Ano, z počtení budou mít radost především fanoušci J. R. R. Tolkiena nebo George R. R. Martina, ovšem u Munlyho se netřeba obávat žádného plagiátorství. Svět jeho fantazie je mnohem víc nepředpokládatelný a temnější - jako on sám. No, a "Kinnery of Lupercalia, Undelivered Legion", tedy nové album Munlyho a jeho Lupercalians, není ničím jiným než prvním dílem zhudebněné trilogie* zmíněného fantasy románu. A jak víme ze zkušeností se Slim Cessna's Auto Club či DBUK, u této party netřeba pochybovat, že naživo to bude opět velký nevšední (nejen) hudební zážitek.

(*Ty dva další díly dle plánu obstarají DBUK a Slim Cessna's Auto Club a vyjdou v letech následujících. Teď jsou tu s tím prvním Munly & The Lupercalians.)

VÁCLAV HAVELKA
V průběhu posledních dvou pandemických let hraní coververzí svých oblíbených skladeb a publikování jejich nahrávek v rámci série Distant Sessions na YouTube se tyto aktivity staly pro písničkáře Václava Havelku prostředkem k učení i sebeobohacení.

Vyvrcholením těchto dvou let byl zrod několika vlastních skladeb, které chystá k nahrání a vydání na sólovém albu, prvním po patnácti letech (někdy ke konci letošního roku). Jedinečnou možnost si je poslechnout budete mít už 24. října u nás v Kabinetu MÚZ. Vstupenky jsou k dispozici zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY