"Ani jeden den" je dosud nejveselejší klip Thoma Artwaye. Čeština mu ale vzala duši

21.10.2022 10:30 - Hana Bukáčková | foto: Marie Trávníčková

Kolem Thoma Artwaye se toho poslední dobou děla spousta. Vloni se oženil, vstoupil pod křídla jiného labelu a přesedlal na češtinu. Po singlech "Nezapomenout" a "Buď se mnou" vydává již třetí song v mateřském jazyce. Jmenuje se "Ani jeden den".

A to není vše. Před pár měsíci se stal otcem, což se dle jeho slov promítlo i do tvorby. "Text jsme dokončovali v době, kdy se měl narodit můj syn Damián. Ta nálada a představa, jaké to po jeho narození bude, se do písně zaručeně propsala," svěřil se. Na textu se podílel i hudebník a skladatel Kristian Komedie, produkci má na svědomí opět Lukáš Chromek.

Skladbu doprovází veselý a zamilovaný videoklip, který natočil Ondřej Urbanec. Zpěvák zde vystupuje jako majitel kavárny, ve které se odehrává takzvaný speed dating. Není tedy nouze o humorné scény, nechybí ani happy end.

Jen se člověk těžko smiřuje s tím, že Thom zpívá česky. Tak dlouho do něj lidi z okolí hučeli, že by měl přejít z angličtiny, až jim podlehl. Neobyčejný, talentovaný držitel Anděla se tak ale stal tuctovým interpretem přesně té hudby, po které prahnou rádia, kterou se ale odcizuje. Nemá to zkrátka takovou duši jako dřív. Škoda.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY