Red Hot Chili Peppers zvou v "The Drummer" do roztančeného hudebního klubu

17.10.2022 16:06 - Jiří V. Matýsek | foto: Warner Music

Stejně jako v případě jejich prvního letošního alba "Unlimited Love" i nyní Red Hot Chili Peppers vítají jeho nástupce "Return Of The Dream Canteen" pomocí videa. Po prvním singlu "Tippa My Tongue" je tu tak druhé vizuální ztvárnění skladby z aktuální řadovky. Tentokrát padla volba na "The Drummer".

Klip režíroval Phillip R. Lopez, který spolupracoval s natolik odlišnými umělci, jako jsou Selena Gomez a Pussy Riot. Centrální postavou snímku je fotografka, která přichází na koncert kapely přesně ve chvíli, kdy ohlašují právě song "The Drummer". Poté se protagonistka ztrácí v publiku, které je tvořené schopnými tanečníky, a její výrazné fotky s bleskem svými rychlými statickými prostřihy narušují volně plynoucí rytmus písně. Do toho všeho se prolínají záběry na performance skupiny. Paradoxní je, že onen titulní bubeník je na scéně anonymizován, Chad Smith je po většinu videa schovaný za maskou.

Čerstvě vydané album "Return Of The Dream Canteen" je důsledkem tvůrčího přetlaku, který v sestavě způsobil návrat kytaristy Johna Fruscianteho. Obsahuje dalších sedmnáct nových skladeb, formátem se stejně jako v případě "Unlimited Love" jedná o dvojalbum. Nahrávka už je k dispozici na streamovacích službách a nosičích, vinyly mohou fanoušci pořídit v celé řadě barevných variant. A to i v našem e-shopu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY