Brutal Assault ohlašuje první jména 26. ročníku. Přijedou Hypocrisy, Napalm Death nebo Nile

14.10.2022 15:41 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Za jubilejním pětadvacátým ročníkem festivalu Brutal Assault se sotva zavřela voda a už vypukly přípravy na ten následující. Uskuteční se v termínu od 9. do 12. srpna 2023 na tradičním místě v pevnosti Josefov u Jaroměře a bude, jak pohled do kalendáře napovídá, opět čtyřdenní. Pořadatelská agentura Obscure Promotion rovněž pustila do prodeje první edici vstupenek pro nejrychlejší v počtu 2 000 kusů. Doslova se po nich zaprášilo (fuč byly za tři dny) a to byla z line-upu známá pouze dvě jména - Napalm Death a Hypocrisy. Nově je sestava bohatší o dalších osm vystupujících.

První várka potěší hlavně deathmetalová srdce. Kromě již zmíněných švédských legend Hypocrisy dorazí i slovutní Nile, kteří se ve své tvorbě inspirují staroegyptskou mytologií. Mezi zdi pevnosti se vrátí stále populárnější Trivium, jejichž loňské album "In the Court of the Dragon" získalo celou řadu pozitivních recenzí, Floridští Deicide patří mezi ustavující formace death metalu a v Jaroměři se zastaví se setem, který připomene tři dekády starý kult jménem "Legion". Nové album naopak přivezou drtiči Dying Fetus, žánrové kapely doplní ještě techničtí Archspire nebo old-school sebranka Gatecreeper.

Z poněkud jiného ranku jsou již zmínění uctívaní Napalm Death, otcové zakladatelé žánru grindcore. Slůvko core mají ve svém stylovém vymezení také Beartooth, kteří na Brutal Assault míří poprvé. A konečně jsou tu Biohazard. Čelní představitelé newyorského hardcoru už na festivalu hráli několikrát, tentokrát ale přijedou v původní sestavě.

Vstupenky na 26. ročník Brutal Assaultu jsou nejsnáze k pořízení v podobě e-ticketu přímo na webu akce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY