Jamila Woods se v singlu "Boundaries" inspirovala citátem Prentice Hemphilla

12.10.2022 13:11 - Kateřina Spacek | foto: Tim Adorf

Jamila Woods se vrací s písní "Boundaries". Skladba v produkci Blvk je zpěvaččiným prvním sólovým singlem od alba "Sula (Paperback)" z roku 2020.

Ostré a silné texty s jemným a emotivním hlasem jsou jakýmsi poznávacím znamením této v Chicagu usazené muzikantky. Novinka začíná hřejivými tóny kytary, kterou doprovází Jamilin jemný hlas. Posluchače zve na jakousi introspektivní cestu po hledání vnitřního klidu prostřednictvím samoty.

" 'Boundaries' je píseň o vyjednávání mezi soukromým a sdíleným prostorem v novém vztahu, o riziku spojeném s tím, že si někoho pustíte dostatečně blízko, aby viděl vaše drsné hrany," uvedla autorka v tiskové zprávě a dodala: "Hodně přemýšlím o citátu Prentice Hemphilla: 'Hranice jsou vzdálenost, na kterou můžu milovat tebe i sebe zároveň.' Tenhle song je o tom, jak se naučit vnímat, jaký je rozdíl mezi stavěním hranic ze strachu a z lásky."

Po vydání své debutové desky "HEAVN" v roce 2016 u labelu Closed Sessions získala Jamila Woods uznání kritiky za svůj osobitý žánrový zvuk, který má kořeny v soulu a zároveň je zcela moderní. Její druhá řadovka "LEGACY! LEGACY!" vyšla v roce 2019 u Jagjaguwar Records. Obsahuje třináct skladeb pojmenovaných po spisovatelích, myslitelích a výtvarných umělcích, kteří ovlivnili život a tvorbu hudebnice.

Woods mimochodem získala pro akademický rok 2021-2022 uměleckou rezidenci na Clive Davis Institute of Recorded Music na newyorské Tisch School of the Arts. Vedle hudební tvorby ji tedy čeká řada přednášek, workshopů a dalších aktivit s tamními studenty a studentkami.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY