Alvaro Soler po pražském koncertě atakuje nejvyšší příčky v českých rádiích

06.10.2022 10:30 - Josef Martínek | foto: Fource PR

Jediným, kdo se postaral o průvan v první desítce domácího rádiového žebříčku, je Alvaro Soler. Po nedávném vystoupení v Praze si německo-španělský zpěvák se singlem "Solo para ti" výrazně polepšil. Stupně vítězů však změn nedoznaly, což platí nejen v éteru, ale i v pořadí alb.
Mirai - Maneki Neko
© Universal Music
RÁDIA - Mirai, Ed Sheeran, Marek Ztracený. Na medailových pozicích se v našich rádiích v porovnání s minulým týdnem neodehrálo vůbec nic. Sluší se dodat, že pro beskydskou partu na první příčce je to s písní "Vedle tebe usínám" už devátý vítězný zářez. Singl trůnil na čele v době, kdy v září odehrála svůj první koncert v O2 areně, a vypadá to, že by mohl na jedničce setrvat i do její druhé show v největší české hale, která se uskuteční 13. října.

Top desítka nabízí celkově přehlídku stabilně bodujících jmen. Pouze Alvaro Soler dokázal proniknout mezi stálice - se songem "Solo para ti" postoupil ze třináctky na číslo čtyři. Těžko říct, zda měl na tomto vzestupu podíl i chválený zářijový koncert v pražské Sportovní hale Fortuna, v každém případě jde u jednatřicetiletého muzikanta po sérii rozverných latinopopových hitů o změnu zvuku - spojil se totiž s tanečním producentem Topicem a na výsledku je to znát.

Minule jsme se podivovali nad neuvěřitelnou výdrží singlu "Ještě jednu noc" od skupiny Jelen, se kterým se na předních místech setkáváme už rok a půl. Písnička, kterou zpěvák Jindra Polák označuje za sestřičku slavné "Magdalény", ani tentokrát nevyklidila pozice - dokonce si ještě polepšila z desítky na pětku.

V elitní společnosti se dále už delší dobu vyskytují Imagine Dragons, Måneskin, Miro a David Žbirkové, Kryštof a Harry Styles. Také absence jakékoliv novinky dokazuje fakt, že v českém éteru se toho skutečně děje zoufale málo.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mirai - Vedle tebe usínám
  2. Ed Sheeran - 2Step
  3. Marek Ztracený - Originál
  4. Alvaro Soler feat. Topic - Solo para ti
  5. Jelen - Ještě jednu noc
  6. Imagine Dragons - Sharks
  7. Måneskin - Supermodel
  8. Miro Žbirka feat. David Žbirka - Nejsi sám
  9. Kryštof - Co bude pak
  10. Harry Styles - As It Was


Viktor Sheen - Příběhy a sny
© Warner Music
ALBA - V pořadí alb platí to samé co u rádiového přehledu: v top trojce se nestalo vůbec nic. Svoje celkově patnácté prvenství s deskou "Příběhy a sny" si tedy zapisuje Viktor Sheen, z dvojky ho pronásleduje Calin s nálepkou "POPSTAR" a bronz uhájil Yzomandias zásluhou "J. Eden E-G3N (freekarlo edition)".

Na úkor dvou starších Sheenových počinů si o dvě pozice pohoršil Ozzy Osbourne, který s titulem "Patient Number 9" poklesl na šestku. Princ temnot se v elitní desítce pohybuje třetím týdnem, zato další vysoce postavení umělci si přízeň posluchačů udržují už mnoho měsíců. Jsou jimi Harry Styles, Olivia Rodrigo, Mirai a Nik Tendo.

Na jednatřicátém místě startuje novinka kutnohorské formace Rybičky 48, která výběrem "Jedeme dál" rekapituluje dvě dekády na scéně. Zároveň jde o předehru očekávaného koncertu v O2 areně, který se uskuteční 20. října.

O další čerstvou položku se postarala skupina Vltava, která ze šedesáté šesté příčky tvrdí, že "Spass muss immer sein". Podle recenze Jiřího V. Matýska "výsledek opět buduje svůj vlastní svět, který je povědomý, vřele domácký, ale už není tak prosvětlený sluncem, jako býval dříve."

Poslední novinka nás přenese v čase o čtyři staletí zpět, do období baroka. Albem "Michna: Česká mariánská muzika - Lilium mezi trním" připomínají sopranistka Hana Blažíková a soubor Collegium Marianum to nejlepší z tvorby Adama Václava Michny. Startují na čísle devadesát čtyři.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  2. Calin - POPSTAR
  3. Yzomandias - J. Eden E-G3N (#freekarlo edition)
  4. Viktor Sheen - Černobílej svět
  5. Viktor Sheen - Barvy
  6. Ozzy Osbourne - Patient Number 9
  7. Harry Styles - Harry's House
  8. Olivia Rodrigo - Sour
  9. Mirai - Maneki Neko
  10. Nik Tendo - Restart & Lunazar

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 39. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY