shop.musicserver.cz
Alvaro Soler, Sportovní hala Fortuna, Praha, 23.9.2022

Magický Alvaro Soler vykouzlil v Praze mnoho úsměvů

Vydáno: 24.09.2022 13:00 v sekci Naživo - Josef Martínek | foto: Martin Bambušek / musicserver.cz

Symbolicky v den, kdy začal astronomický podzim, přivezl Alvaro Soler do České republiky poslední dozvuky léta. Německo-španělský zpěvák znovu utužil už tak mimořádně vřelý vztah s tuzemskými fanoušky a ve Sportovní hale Fortuna odehrál ještě o něco lepší koncert než před třemi lety.

Live: Alvaro Soler

místo: Sportovní hala Fortuna, Praha
datum: 23. září 2022
support: Greg Taro
Fotogalerie

Zmatky ze strany pořadatelů připravily část diváků o vystoupení předskokana Grega Tara. Jeho set byl totiž avizován na dvacátou hodinu, kdo však do holešovické arény - tak jako my - dorazil na čas, dočkal se jen pětačtyřicetiminutového čekání a pak rovnou hlavní hvězdy. Alvarův bratr, vlastním jménem Gregory Tauchert Soler, totiž hrál už od půl osmé, tato změna však nebyla nikde ohlášena. Až kolem osmé se ve facebookové události objevila strohá informace, že sám headliner zazpívá o patnáct minut dříve, tedy ve 20:45.

Alvaro Soler, Sportovní hala Fortuna, Praha, 23.9.2022
© Martin Bambušek / musicserver.cz
Sotva se věčně usměvavý Alvaro Soler objevil na scéně, veškeré rozčarování ze zmíněného chaosu se rozpustilo a v hale zavládla opojná nálada. Koncert začal příjemně roztančeným singlem "Candela" a po další skoro dvě hodiny se z většiny nesl právě v tomto duchu.

Rodák z Barcelony odehrál v mnohém dost podobné vystoupení jako na témže místě před třemi lety. Tehdy představoval svou druhou studiovku "Mar de Colores" a v úplné premiéře uvedl novinku "La Libertad", pozdější číslo jedna českých rádií. Tentokrát se repertoár trochu lišil, současné turné se totiž váže k loňské třetí studiovce "Magia", jednoduše stavěná scéna však vypadala téměř totožně a také neobyčejné souznění zpěváka s publikem zůstalo.

Když Alvaro interpretuje své španělsky zpívané, většinou bezstarostně znějící nakažlivé písničky, je to ten druh radosti, která se šíří tak nějak samovolně. Jednatřicetiletý hudebník nemusí přehnaně burcovat k poskakování nebo jinému tajtrlíkování, protože divák po chvíli zjistí, že se sám od sebe vlní v bocích, pobrukuje si španělská slovíčka a tetelí se blahem. Už při čtvrté skladbě "Magia" přenechal umělec poprvé zpěv refrénu obecenstvu a i později se mohl na hlasivky přítomných spolehnout.

Alvaro Soler, Sportovní hala Fortuna, Praha, 23.9.2022
© Martin Bambušek / musicserver.cz
Sympatie navíc získává i svými střízlivými, civilně působícími promluvami, které jsou prosté jakéhokoliv přehrávání. Dokonce i slova o lásce k Praze a českému publiku nevyznívají z jeho úst jako prázdné fráze, ale jako upřímná poklona svým věrným zdejším příznivcům. Vzájemná chemie - nebo v tomto případě spíše magie - je totiž očividná.

Na svém kontě má zatím teprve tři řadové desky, přesto už letos v srpnu shrnul svou dosavadní dráhu výběrem "The Best Of 2015-2022", z něhož zazněla například i spolupráce s Rayem Daltonem nazvaná "Manila". Pokud by někomu bylo jméno tohoto amerického zpěváka neznámé, Soler ho uvedl do obrazu úryvkem megahitu "Can't Hold Us", který Dalton nahrál s Macklemorem a Ryanem Lewisem.

Na vzácné chvíle došlo před polovinou setu, když hravé a veselé tony na chvilku utichly a zpěvák se posadil za piano. Tklivá balada "En tu piel" rozněžnila snad všechny přihlížející, kteří to dávali najevo pohupováním a rozsvícenými světýlky na svých telefonech. Po jejím skončení následoval vydatný aplaus - a ještě vydatnější přišel, když Alvaro pronesl své "Děkuji".

Alvaro Soler, Sportovní hala Fortuna, Praha, 23.9.2022
© Martin Bambušek / musicserver.cz
Do další z pomalejších skladeb "Alma De Luz", tentokrát zahrané na akustickou kytaru, si přizval dívku z publika - jistou Natálii - a trilogii písní bohatých na emoce završil s "Esperándote". Při ní vyrazil za fanoušky přímo do pomyslného kotle. Právě díky těmto mimořádně silným okamžikům ještě překonal laťku svého tři roky starého vystoupení.

Ve druhé polovině večera se na scénu na dva songy vrátil i jeho bratr Greg, se kterým na loňské album nahrál písničku "Diferente". Atmosféra v žádném případě neuvadala a s blížícím se koncem naopak - třeba i díky velkému hitu "El mismo sol" nebo s DJem prezentovanému letošnímu singlu "Solo para ti" - nabírala na intenzitě.

Alvaro Soler, Sportovní hala Fortuna, Praha, 23.9.2022
© Martin Bambušek / musicserver.cz
Finále obstaraly nejznámější a fanoušky nejvíce očekávané kusy "La Cintura" a především "Sofia", která patří s více než osmi sty miliony přehrání na YouTube ke světovým superhitům. Jásot, tanec a šťastné úsměvy návštěvníků byly v tomto případě samozřejmostí.

Alvaro Soler odehrál v Praze další, v pořadí už svůj čtvrtý, koncert, na který budou fanoušci dlouho vzpomínat. Jeho latino-popové hity sice nemají bůhvíjaké umělecké ambice, rozdávají však mnoho spontánní radosti a to není ve světě pop music - a zvlášť v dnešní době - vůbec málo. Připočteme-li k tomu zpěvákovu pódiovou přirozenost, srdečnost a pokoru, nelze se divit tomu, že si ho zdejší publikum tolik zamilovalo.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Chinaski dobyli s "Měl bych si boty zout" rádiový éter za nezvykle krátkou dobu (11.11.2022 18:30)
- Kabát startuje v českém albovém žebříčku až za Viktorem Sheenem (20.10.2022 19:49)
- Ed Sheeran dokráčel k prvnímu místu v českých rádiích, albový žebříček opanuje Robin Zoot (13.10.2022 17:28)
- Alvaro Soler po pražském koncertě atakuje nejvyšší příčky v českých rádiích (06.10.2022 10:30)
- Fotogalerie: Alvaro Soler roztancoval Prahu (24.09.2022 12:04)
- Nové desky 27/2021 - od Marpa přes The Wallflowers po Toma Odella (13.07.2021 08:00)
- Alvaro Soler se vrací do Prahy (06.04.2021 17:11)
- Českou albovou hitparádu ovládají rappeři s východními kořeny. Vítězného Viktora Sheena následuje Gleb (26.08.2020 11:41)
- Deep Purple se vetřeli mezi rapové hvězdy, Viktora Sheena z čela žebříčku ale nesesadili (19.08.2020 14:31)
- V čele české rádiové hitparády nadále tančí Ava Max, albům znovu vévodí Viktor Sheen (13.08.2020 18:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Mirai Rush Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu