(16+) Lorna Shore pokračují v "After All I've Done, I'll Disappear" v tragickém příběhu načatém minulým klipem

02.10.2022 16:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Lorna Shore, čím dál tím zářivější hvězdy moderního metalu, přesněji stylu s názvem deathcore, vydali přede dvěma týdny skladbu "Dancing Like Flames". Jejímu názvu předcházelo označení "Pain Remains I". A kde je jednička, je i dvojka. Ta se jmenuje "After All I've Done, I'll Disappear" a střihem doslova navazuje přesně tam, kde předchozí klip skončil. Až do tragického konce tak dotahuje minule zahájený příběh. I tady se ale končí rázným utnutím. Pohled do tracklistu alba "Pain Remains", které vyjde už 14. října, budoucí třetí část rozhodně potvrzuje.

Smrtí přetržená láska se tu nyní překlápí do bolestného žalu, který protagonista nedokáže snést, a volí explicitně natočenou sebevraždu, přímo před rakví své milé ve ztemnělém kostele. Dějová linka hojně pracuje s flashbacky natočenými v teplých barvách, jež kontrastují s chladným vizuálem zbývajících částí snímku, a i zde se prolíná se záběry na kapelu. Tentokrát není formace s charismatickým zpěvákem Willem Ramosem v čele zkrápěná deštěm, ale zasypává ji sníh. Je to temné, studené a bolavě beznadějné.

Hudebně se tu vaří ze stejných ingrediencí, Ramos tu opět předvádí svou jen těžko uvěřitelnou schopnost hlasově beze švů přecházet mezi vysokým ječákem až k temnému, hrubému growlu a kapela pod ním kreslí mocné zvukové plochy protkané jemnými kytarovými melodiemi. Baladický tón je stejný, ale i pokračování skladby, právě díky kontrastním spojením hrubého, ba brutálního s jemným a vznešeným skvěle funguje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY