Metallica speciálním koncertem uctí pár, který ji vyslal na úplně první turné

01.10.2022 14:34 - Kateřina Spacek | foto: Larry Busacca

Metallica odehraje speciální show. Vzdá jí hold manželskému páru Jonnymu a Marshe Zazulovým. Ti se skupinou podepsali smlouvu na úplně první desku. Akce se koná 6. listopadu v Seminole Hard Rock Hotel and Casino v Hollywoodu na Floridě.

Legendární formace debutovala nahrávkou "Kill 'Em All" v roce 1983, rok nato vydala "Ride The Lightning", obojí u Megaforce Records. Až později podepsala smlouvu se společností Elektra.

"Jonny nám umožnil první průlom v New Yorku, vydal naše první alba na své značce Megaforce Records a vyslal nás na první skutečné turné. S Marshou po boku byl mentorem, manažerem, šéfem labelu a otcem nás všech... bez nich dvou bychom nebyli tam, kde jsme dnes," uvedla nejslavnější heavymetalová kapela ve svém prohlášení.

Skupina, kterou tvoří James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett a Robert Trujillo, věnuje část peněz z koncertu na konto charitativní organizace MusiCares, která poskytuje záchrannou síť kritických zdravotních a sociálních služeb hudební komunitě, a to jménem manželského páru.

Jonny Zazula totiž zemřel na chronickou zánětlivou demyelinizační polyneuropatii (CIDP), vzácné neuropatické onemocnění, letos v únoru ve věku 69 let, jen něco málo přes rok poté, co Marsha podlehla rakovině. Níže si můžete připomenout hit Metalliky z desky "Kill Em All", která oslaví příští léto své už 40. narozeniny.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY