Rina Sawayama se předvedla s emotivním coverem "Happier Than Ever" od Billie Eilish

30.09.2022 11:21 - Kateřina Spacek | foto: Thurstan Redding

Rina Sawayama se před několika dny stavila do BBC Live Lounge. Zahrála a zazpívala zde předělávku megahitu "Happier Than Ever" od Billie Eilish a titulní skladbu ze svého nového alba "Hold the Girl", které vyšlo 16. září.

Billie Eilish neměla v posledních letech nouzi o hity, ale asi nejlepším z nich je právě "Happier Than Ever". Dynamická skladba s náhlou tonální změnou ve své polovině se stala miláčkem davů a oblíbencem fanoušků. Pro většinu lidí je ovšem náročná na zpěv, je tak výzvou. Té se před pár dny ujala Rina Sawayama a přišla s ohromující coververzí, která posluchače ohromí silou jejího vokálu.

Japonsko-britská umělkyně zachovává cestu původní písně od melancholie ke katarzi s několika zvukovými změnami. Její předělávku otevírají postrockové melodie namísto jemně vybrnkávané akustiky v originále, exploze zkreslené elektriky je ovšem stejně elegantní a divoká.

Drobných úprav se dočkal i text. Rina například zpívá: "Why don't you leave me alone" místo "Just fucking leave me alone", a to z důvodů cenzury. I tak je ale její vystoupení neskutečně emotivní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY