Markéta Zdeňková kvůli natáčení klipu "Goya" riskovala utopení

27.09.2022 15:58 - Milan Menčík | foto: Lukáš Hausenblas

Kontrast. Jemnost a drsnost. Pomalost a dynamika. To je v krátkosti charakteristika nového videa "Goya", které uvádí svébytná muzikantka Markéta Zdeňková. Ta na domácí scéně působí především s kapelou MarZ. Novým klipem zároveň zve na pražské vystoupení a křest 3. listopadu v divadle Vila Štvanice.

"Hráli jsme komorní koncert na Karlštejně, kam přišel i portugalský lékař Pedro a ten mi nabídl zapůjčení svého domu v Portugalsku. Také mě seznámil se svým švagrem Miguelem, který nás na místě doprovázel a pomohl najít všechny lokace. Především díky tomu mohly být snové scény natočeny právě v tak magickém prostředí, jako jsou portugalské útesy, pláže, ale i skalní svatyně," přibližuje natáčení snímku Zdeňková.

Song vznikl v Chorvatsku na ostrově Ugljan. Místní malíř povyprávěl Markétě legendu o dívce, která zde žila a na břehu přístavu čekala na španělského námořníka jménem Goya. Ten se jí zjevil ve snu. Kdyby dodržela tradici, provdala by se za bratrance, ona se ale vzepřela.

"Musela jsem běhat v plném slunci v dunách a brzo se spálila, plavat v dlouhých šatech v oceánu a občas jsem docela zápasila s proudem, ale největší výzva pro mě nakonec byla potopit se bez zacpaného nosu s tváří nahoru do vany. Tam mi opravdu chvíli hrozilo utopení a dva dny mě pak bolelo ucho," vypráví interpretka. A nutno přiznat, že klip dokáže upoutat pozornost i lidí, kterým může být alternativní pop jinak vzdálený.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY