Celovečerní dokument o Sinéad O'Connor má premiéru za pár dní. Podívejte se na trailer

21.09.2022 13:54 - Kateřina Spacek | foto: Chrysalis Records

Do kin míří dokumentární film o fenomenálním vzestupu Sinéad O'Connor a její celosvětové slávě. Snímek "Nothing Compares" bude pojednávat o tom, jak obrazoborecká osobnost této zpěvačky vyústila v její odchod z hlavního proudu popu.

Premiéru bude mít 2. října, už teď však sbírá řadu ocenění. Debutoval během soutěže World Cinema Documentary na filmovém festivalu Sundance a od svého uvedení získal hned několik cen na obdobných přehlídkách, včetně té za nejlepší irský dokumentární film na Galway Film Fleadh a ceny diváků na Docs Ireland.

Snímek je pojmenován podle zpěvaččiny nejznámější balady "Nothing Compares 2 U", která se stala hitem hitparád a kterou původně napsal Prince. Režisérka Kathryn Ferguson nenechává při vyprávění o životě ikonické muzikantky kámen na kameni. Dokumentuje její život od dětství přes vzestup ke slávě až po událost, která šokovala celý národ. Slibuje, že se bude zabývat tím, co hvězdu vedlo k tomu, že po svém vystoupení v Saturday Night Live roztrhala fotku papeže Jana Pavla II.

Ti, kteří žijí v jednom z těchto velkých měst na východním nebo západním pobřeží USA, mohou vyrazit na premiéru 23. září do newyorské Cinema Village nebo losangeleského Laemmle Monica Film Center. Obyvatelé Velké Británie a Irska budou mít možnost vidět film v řadě kin od 7. října. Pro ostatní bude dílo ke zhlédnutí na streamovací platformě Showtime 30. září, další promítání bude následovat 2. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY