Shilpa Ray v pondělí představí v Kabinetu Múz novou desku "Portrait of a Lady"

11.09.2022 10:12 - Tisková zpráva | foto: Kabinet Múz

Na podzim do Brna po pěti letech přijíždí Shilpa Ray se svojí doprovodnou kapelou a novým albem "Portrait of a Lady", které vyšlo na jaře. V pondělí 12. září zahraje v brněnském Kabinetu MÚZ, který při poslední návštěvě vyprodala. Shilpa Ray patří k nejzajímavějším hlasům, jaké současný rockový New York nabízí. Hlasitý soulově rockový kabaret s punkovým nábojem. Vstupenky jsou k mání zde.

Shilpu Ray české publikum dobře zná už od roku 2013, kdy vystupovala před Nickem Cavem & The Bad Seeds v pražské Tipsport Areně. Plné hale tehdy vyhrávala nebojácně sama, jen s harmoniem a sklidila velký úspěch. Od té doby se k nám energická americká zpěvačka s nakřáplým hlasem pravidelně vrací. Sólovou kariéru nastartovala povedenou debutovou deskou "Last Year's Savage".

Shilpa Ray ve své tvorbě reflektuje feministické a antirasistické postoje, přičemž nezapomíná na smysl pro humor a ironii. Na aktuálním albu "Portrait of a Lady" hudebně čerpá ze surrealismu i francouzské nové vlny. Její naléhavý hlas dokresluje poměrně hutný instrumentální podklad inspirovaný ranými Ministry a Billym Idolem, přičemž zůstává věrná popovým kytarám losangeleského hair metalu. V září se po letech konečně vrací do Brna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY