Vydavatelství Universal Music odhalilo podzimní novinky. Živě zazpívali Lenny, Sebastian i Slza

11.09.2022 12:00 - Josef Martínek | foto: Jan Pelikán / Universal Music

Po tříleté covidové pauze se znovu uskutečnil tradiční showcase vydavatelství Universal Music. V pražské restauraci Mánes se sešli umělci, zástupci hudebního průmyslu i novináři.

Rozálie Havelková - showcase Universal Music
© Jan Pelikán / Universal Music
Nahrávací společnost, která dle celoročních statistik IFPI také v uplynulém roce uhájila pozici nejvýznamnějšího hráče na tuzemském hudebním trhu, představila aktuální novinky stávajících interpretů i čerstvé tváře ve své stáji. Jednou z nich byla hned první vystupující - zpěvačka, herečka i tanečnice Rozálie Havelková. Ta s vlastním doprovodem akordeonu představila své mírně peprné, česky zpívané autorské písně, které mají blízko k šansonu.

Jako druhá v pořadí se na scéně představila Annabelle, držitelka Ceny Anděl pro objev roku - skladbu "Runnin' Out Of F* Time", která jí tento primát vynesla, ve svém minisetu také zazpívala. Především však uvedla ještě horké debutové EP "KIDNAP ME PLS", z něhož zařadila i aktuální singl "SnOWfLAkE". Na 20. října chystá sólový koncert v pražských Kasárnách Karlín.

Její ostřílenější kolegyně Lenny vydala před několika dny třetí řadovku "Heartbreak Culture", která má rockový nádech, což potvrdily i odehrané singly "live. laugh. cry" a "Plastic Flowers". S kladným přijetím se setkal i energický song "Animal", který umělkyně avizovala jako další vlaštovku.

Slza - showcase Universal Music
© Jan Pelikán / Universal Music
Ženský blok završila Pam Rabbit - další z mladých nadějí labelu. Svérázná interpretka předvedla svoje písně "stuck in the cloud" nebo "Ve starým domě", které se mimo jiné v jejím podání vyznačují velmi specifickou artikulací.

Rabbit se na pódiu objevila i při vystoupení Slzy, se kterou autorsky a interpretačně spolupracovala na singlu "Padám". Petr Lexa a Lukáš Bundil nevynechali ani stále hraný rádiový hit "Bouře" a čerstvou novinku "Tak mi promiň".

O zlatý hřeb hudební produkce se postaral liberecký zpěvák Sebastian se svou stejnojmennou kapelou. Velmi dynamický set zahrnoval aktuální singl "Tvý jméno" a vrcholil písní "La la la". Třicetiletý hudebník se do Prahy vrátí 16. října, kdy zahraje v Rock Café.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY