Comeback pseudolesbických t.A.T.u. proběhl na téměř prázdném minském stadionu

07.09.2022 11:19 - Honza Balušek | foto: Interscope Records

Byly doby, kdy být nehetero bylo módní i v Rusku. Přibližně před dvaceti lety nejdříve domácí a následně i evropská rádia a televizní programy ovládla ruská dvojice t.A.T.u., jejíž dvě členky dělaly, že jsou asi možná lesby. Po čase vyšlo najevo, že nejsou, a ještě později se dokonce neštítily ani nějakých těch homofobních prohlášení. Ale my jim do hlavy nevidíme, a tak nevíme, co je k tomu vedlo. Dámy se každopádně po jedenácti letech od oficiálního rozpadu daly opět dohromady a vystoupily s krátkým koncertem na stadionu v běloruském Minsku.

Jejich comeback byl jakýmsi bonusem k MMA večeru OVION SHOW a asi i díky tomu je opravdu skvěle nasnímán. Spousty kamer ale udělaly medvědí službu, protože už triumfální příjezd na cisterně, která objede uvnitř celý stadion, ukazuje, že místa pro sezení jsou v podstatě prázdná a trošku se zaplnil jen prostor před pódiem. I téměř prázdný stadion (že by se Bělorusové v současné době nechtěli moc shlukovat...?) se však dočkal docela velké show.

Lena Katina a Julia Volkova, doplněné o kapelu a spousty tanečníků, zazpívaly, místy trošku falešně, tři písničky. A dvojice jejich největších hitů, "All The Things She Said" (ta zazněla v anglické verzi, asi protože její text nevyznívá tolik lesbicky) a "Нас не догонят", jsou, všechny negativní konotace a negativní vzpomínky z mládí stranou, stále skvělé pecky. I když je celé to vystoupení vlastně takové úplně divné...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY