shop.musicserver.cz

All The (Best) Things They Said

Vydáno: 01.11.2006 05:00 v sekci Recenze - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Dvě holčičky z Ruska, co zbouraly hitparádu nejen v Česku. Dvě holčičky, co nejdřív dělaly, že jsou lesbičky, ale nakonec je to přestalo bavit. Dvě holčičky, co začaly místo rusky zpívat anglicky, protože jejich východní aroma zafungovalo i na západě. Dvě holčičky, několik desek, ale v jádru jenom dvě. Výběr toho nejlepšího. Tatu - "The Best".

5/10

Tatu - The Best

Celkový čas: 75:22

Skladby: All About Us, All The Things She Said, Not Gonna Get Us, How Soon Is Now?, Loves Me Not, Friend Or Foe (Radio Version), Gomenasai, Null & Void, Cosmos (Outer Space) (She Wants Revenge Remix), Show Me Love (Radio Version), Craving (I Only Want What I Can't Have) (Bollywood Mix), Ne Ver Ne Boysia Ne Prosi (Eurovision Song), 30 Minutes, Divine (Extended Version), Perfect Enemy, All The Things She Said (Dave Aude Remix Edit), Ludi Invalidi (Russian Version Remix), Loves Me Not (Glam As You Mix Radio Edit), Nas Ne Dogoniat (Not Gonna Get Us Russian Version), Ya Soshla S'Uma (All The Things She Said Russian Version)

Vydavatel: Universal

Nejdřív to hrály přes lesbickou show a vztah, potom to zkusily přes city, že je k tomu nutil jejich ruskej manažer. Byly mladý, poslouchaly. Jednadvacátý století totiž na východě vesměs pořád nic neznamená. V bookletu svojí bestofky na to jdou ale stejně rafinovaně, jako by nasáli něco z toho marketingovýho kolotoče, co se kolem nich rozeběhnul, když se draly do hitparád na západ od Moskvy, měnily moskviče za mercedes a tak podobně. Ze začátků jim zbyly propletený prstíky rukou, blízkost těl, nevinný pohledy. Pak dospěly v ženy, opustily společný lože, ale sexuální provokace v nich zůstala. Ať už jde třeba o videoklip k "All About Us" nebo bradavky Julie (ta s černými vlasy) u artworku k singlu "Friend Or Foe". I tohle je ve finále jeden z důvodů, proč o ruský dvojici Tatu nemůže nikdo jen tak z fleku říct, že dělají bezpohlavní pop.

Možná to bylo dementní, když stály na střeše kamiónu a křičely do světa, že je nikdo nedohoní, ale bodovaly. A nejenom proto, že puberťáci měli zase u něčeho možnost zahrát si pět na jednoho. Bylo to rusky, mělo to pěknej klip, zdánlivě to dokonce mohlo připomínat tvorbu Scooter chycenou za inteligentnější konec, zbavenou peroxidovaných hlav s macho efektem a megafonu. Na to u nás slyšej. Kupodivu na to ale slyšeli i venku a je ve hvězdách, jestli za to mohla kvalita produkce nebo to aroma něčeho exotickýho, což by se dalo shrnout do věty: "Hey dude, they're from USSR!" Anglický verze na sebe nenechaly dlouho čekat - "200 km/h In The Wrong Lane" a z "Nas Ne Dogoniat" se stává "Not Gonna Get Us". Až za pět let vyjde vzpomínkovej box, určitě tam bude taky album "Remixes" (už vyšlo, nenechte se napálit!) a previously unreleased tracks, co se nevešly na zatím poslední "Dangerous And Moving".

Nemusí se chodit až na kost, aby vyšlo, že Tatu mají zatím jenom dvě desky. Ideální šířka diskografie, při níž po roce 2000 vychází výběr toho nejlepšího. Rovnejch dvacet skladeb, z toho některý dvakrát, protože nejdřív anglicky a na konci ještě rusky, aby fanoušci nezapomněli, odkaď se tu holky vzaly. Nějaký remixy, z nichž má smysl jenom jeden ("Cosmos (Outer Space)" od She Wants Revenge) a samozřejmě "3 předtím nikdy neuveřejněné tracky". Klasika. Jako důkaz, že Tatu nepatřej do kategorie špatnej pop, funguje "The Best" dobře. Společně se svým týmem (na promo fotkách chybí celkem čtyři lidi) dokážou udělat rádiovej hit a podle všeho to je jejich jediná ambice. Pak jim nikdo nemůže vyčítat jistou šablonovitost, stejnou dávku perverzní naivity vokálu v každým kousku a zvyšující se otravnost při každým dalším poslechu. Jestli má "The Best" bejt finální tečkou za jejich kariérou, tak já to řeknu.

"Holky, nebylo to tak hrozný, jak se spousta lidí tvářila. Ale nebylo to ani nějak zvlášť dobrý. Pět a půl."

NÁZORY
  • Docela hezký... (dM, 01.11.2006 08:28) Reagovat

    ...kočičky, který mi ale pily krev vzájemným olizováním, osaháváním a objímáním a nakonec tetováním (ta krátkovlasá) a placeným sexem (asi obě) v klipu All about us. Jinak ale jen dobré osvěžení stále stejného přílivu mladých, hezkých, nadějných, anglicky švitořících talentů, kterými se hitparády nemůžou než nehemžit.

  • mimo mísu (mia, 01.11.2006 14:16) Reagovat

    je vidět, že ten článek psal člověk, kterej má o Tatu nedostatek informací a ani tomu pořádně nerozumí. Vůbec nechápe, co chtěly tou svoují hudbou dokázat a co hlavně dokázaly. nejsem žádná jejich fanynka, ale teda je fakt až do očí bijící, že autor článku neví, co mele

  • Názor (smiesek, 01.11.2006 17:28) Reagovat

    Celkem mě tento článek překvapil, asi si jej budu muset ještě nekolikrát přečíst, než pochopím, co tím básník chtěl říci.
    Celkem je nelogické, když uvádí, že vyšla 2 alba, když další 2 minimálně jsou ještě na světě, ale pouze se nedostaly do ČR, aby jej mohli zde prodávat. Proč taky nepadla zmínka o DVD Screaming for more taky nechápu.
    A taky nechápu proč autor začínal větou "Až za pět let vyjde vzpomínkovej box..." jako by to už bylo někde napsáno, že to bude jejich poslední CD.
    A album "The Best" finální tečka? Jako nevím, ale já četla, že po Novém roce se chystá "na svět" další CD.
    Ale abych nekladla jen zápory, jako klad uvedu, že se konečně něco opět o této skupině v ČR napsalo a v některých částech textu, celkem zajímavě napsány věty.
    S pozdravem smiesek

  • Tatu - ruska ubohost. (richard, 01.11.2006 18:27) Reagovat

    Tatu - to je manazersky masirovana bublina! Pseudo lesbos shit! Nechapu, ze to nekdo muze konzumovat /myslim hudebne/.

  • Ubohý článek od ještě ubožejšího autora (t.A.T.u.man, 01.11.2006 18:37) Reagovat

    A tobě Lukáši dávám RUSKOU jedničku za tvoji perfektně stupidní recenzi, kterou jsi tak pěkně napsal a ukázal jsi, co jsi zač.
    Postavit ke zdi! Zastřelit!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Comeback pseudolesbických t.A.T.u. proběhl na téměř prázdném minském stadionu (07.09.2022 11:19)
- Sting prozradil kompletní informace o nové studiovce (01.09.2016 14:06)
- K(r)ávoviny: od znovurozpadlých t.A.T.u. po největší hit posledních čtyřiceti let (12.04.2014 09:30)
- Video: t.A.T.u. se s novinkou "Lyubov V Kazhdom Mgnovenii" snaží zachránit, co se dá (08.04.2014 16:00)
- Ruské duo t.A.T.u. vystoupí při zahajovacím ceremoniálu ZOH v Soči (30.01.2014 13:55)
- Lena Katina vyvrátila comeback t.A.T.u. a vydává nový singl (18.09.2013 10:20)
- Ruské duo t.A.T.u. uvažuje o comebacku (24.06.2013 17:38)
- Nové desky pro 46. týden (11.11.2012 05:00)
- Video: Julia Volkova - Didn't Wanna Do It (03.08.2012 08:23)
- Recenze: Návrat pseudolesbiček ve velkém stylu (09.11.2005 05:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Liam Gallagher Lady Gaga Linkin Park Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu