The Hu uzavírají klipovou trilogii z nového alba roztančenou písní "Bii Biyelgee"

05.09.2022 13:37 - Jiří V. Matýsek | foto: Better Noise Music

Mongolská folk-rocková senzace The Hu vydala v pátek očekávané album "Rumble of Thunder" a při té příležitosti vyslala do světa další videoklip. V podstatě jím uzavírá trilogii. Předchozí snímek "The Black Thunder" ve dvou dílech vyprávěl příběh války, novinka válečnému dění předchází a z temných časů nás naopak zavádí do doby oslav a radovánek. A opět je to monumentální podívaná s filmovou kamerou, velkou roli zde hraje i divoká příroda.

Songu dal název stejnojmenný tradiční mongolský tanec zapsaný na seznam nehmotného kulturního dědictví organizace UNESCO. Podle samotné kapely je "Bii Biyelgee" "píseň o tom, mít se dobře". Ke klipu pak muzikanti dodali: "Při natáčení videa jsme tančili tak jako nikdy předtím a pohyby, kdy jsme se pokoušeli tradiční tanec imitovat, byly velká výzva. Vyžadují totiž úplně jiné schopnosti, než byste čekali v jakémkoliv tanečním žánru. Oslava těchto schopností a kvalit byla pro nás velmi inspirující a fascinující".

The Hu jsou momentálně na americkém turné společně s Megadeth, kteří v pátek rovněž vydali novou studiovku, "The Sick, The Dying... a The Death". Novinky od obou kapel si v různých formátech můžete koupit i v našem shopu. Do Evropy se mongolská formace podívá na podzim a v listopadu zahraje i v Praze coby speciální host koncertu The Pretty Reckless.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY