Hvězdní Trad.Attack! nominovaní na Grammy míří do Prahy

02.09.2022 10:06 - Tisková zpráva | foto: PR Stage

Formace Trad.Attack! už několik let mění vnímání estonského folklóru a lidové hudby. Skupina koncertuje po celé Evropě a pražský koncert bude unikátním propojením s umělci, kteří se podíleli na jejich poslední nahrávce, producentem a DJem Kewu a multiinstrumentalistou a skladatelem Omnionem. Během krátkého warm-upu představí svůj remix i elektronické duo Bratři. Speciální koncert, který reflektuje vydání alba "Trad.Attack! Remixed", proběhne 15. září v pražském Divadle Archa.

Trad.Attack! jsou jednou z nejvýznamnějších estonských kapel posledních let. Jejich tvorba vychází z estonského folkloru a lidových písní, kterým dodávají rockový drive a překládají je do moderního hudebního jazyka, přičemž rádi porušují pravidla a žánrové hranice. Po vydání debutové desky v roce 2015 se z nich v Estonsku během pár dní staly rockové hvězdy a koncerty po celém světě na sebe nenechaly dlouho čekat. Jejich poslední album, na němž stále více experimentují s tvrdším kytarovým zvukem, ale i elektronikou, se dostalo do užšího výběru Grammy.

K nápadu vytvořit remixovou desku došli po debatě mezi sebou: "Během diskusí o hudbě a byznysu kolem ní jsme se nakonec dostali do bodu, kdy jsme řešili, jak oslovit lidi, kteří naši hudbu zatím neslyšeli a z různých důvodů by ji pravděpodobně nemuseli slyšet vůbec. Proto jsme přemýšleli nad novými kanály, kterými bychom naši hudbu mohli poslat šířeji do světa," vysvětluje kapela původní ideu, která stojí za vznikem alba "Trad.Attack! Remixed".

Trad.Attack! na chystaném koncertě podpoří multiinstrumentalista a kultovní postava české alternativní scény Omnion a producent a DJ Kewu, který ke svému remixu písně "Pass-pass" řekl: "Vybral jsem si tuhle píseň, protože mě strašně bavila vokální část v kombinaci s kytarovými riffy a hned mě inspirovala k rytmu, který jsem pro remix vymyslel." Trad.Attack! se po Praze představí i v Ostravě, kde 16. září vystoupí na festivalu Pendl. Jako předskokani se objeví opět Omnion a společně s ním také Bratři a estonský hudebník Tõnu Tubli.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY