Markéta Irglová vydává po osmi letech nové album "Lila"

19.08.2022 14:15 - Nikola Růžičková | foto: Eurocontest

Markéta Irglová se po více než osmi letech vrací s novou deskou. Během pauzy se stihla vdát, vybudovat na Islandu studio a k tomu i stále pracovat na hudbě. Devítiskladbová kolekce ponese název "Lila", vyjde 19. srpna a dle slov autorky nabídne její zkušenosti s hledáním rovnováhy mezi rolemi umělkyně, manželky a matky.

Markéta Irglová - Lila
© Indies Scope
Zpěvačka se netají tím, že žije svůj vysněný život, k němuž jí dopomohla léčivá síla lásky a míru. "Jsou věci, které nemohu změnit. A místo toho, abych se je snažila vyřešit nebo od nich utíkala, jsem s nimi jen seděla. A to mě přivedlo do hlubšího místa v mém srdci a já jsem za to vděčná," říká. Jméno "Lila" pochází z indického slova, které se často používá ve chvílích pohody, kdy hravým a dobře míněným způsobem zasahuje vyšší moc. Otevřenost těmto neviditelným silám údajně pomohla Irglové orientovat se v umění i životě.

Nové songy s ní natáčel její manžel a producent Sturla Mio Thorisson v jejich společném hudebním studiu Masterkey. Tam si oba pozvali i několik hostů, jejich pozvání přijali například v Irsku usazená houslistka Marja Gaynor, český kytarista Peter Moc nebo venezuelský perkusista Manuel Barreto. Dle tiskových materiálů má nahrávka připomenout také Markétiny výjimečné klavírní a aranžérské schopnosti, jež ukázala třeba v oscarovém hitu "Falling Slowly".

Jako první singl z desky představila rodačka z Valašského Meziříčí kousek s názvem "My Roots Go Deep". Ohlíží se v něm za svými začátky a nechává je za sebou. Píseň už několikrát hrála v průběhu turné s Glenem Hansardem a pokaždé se prý u fanoušků setkala s velkým úspěchem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY